Verkeer
Stuur appje
Zoek

Man buns en uitgroei verleden tijd: de kappers mogen weer open

De kappers mogen op 3 maart weer open. Dat is dinsdagavond bekend gemaakt. Met maatregelen zoals een maximum aantal klanten per vierkante meter, kunnen de ‘coronakapsels’ weer bijgewerkt worden. Hoe hebben kappers zich de afgelopen tijd voorbereid op deze opening? Meral Halaceli van kapperszaak Müfide in Enschede vertelt er meer over: "De telefoon staat roodgloeiend."

“De afgelopen weken hebben we al veel afspraken ingepland met klanten, omdat we rekening hielden met een opening van 3 maart”, vertelt Halaceli. Nog steeds staat de telefoon van de kapperszaak roodgloeiend. De agenda stroomt vol.

Veel Enschedeërs willen iets doen aan hun ‘coronakapsel’, maar dat is niet de enige reden waarom ze graag naar de kapper willen. Een kappersbezoek heeft ook een therapeutische functie. Halaceli: “We hebben veel klanten die niet alleen komen voor de knipbeurt, maar ook voor een praatje. De band met klanten is sterk. Zo verzorgen we bruidskapsels, maar maken ook begrafenissen mee. We komen erg dichtbij de klanten, soms nog wel meer dan bijvoorbeeld een huisarts.” Halaceli beschrijft kappers als ‘social animals’: altijd omringd door veel mensen. De sluiting van salons was daarom niet alleen lastig op financieel gebied, maar ook mentaal.

“Wij zijn er klaar voor!”

Net als afgelopen zomer, wordt het ANKO-protocol gehanteerd als de kapperszaken weer opengaan. In dit protocol staan regels over de coronamaatregelen voor de kappersbranche. Zo mogen kappers maximaal één klant per tien vierkante meter ontvangen.

Volgens Halaceli hebben veel mannen door de lange lockdown een man bun, een soort paardenstaart. De dames hebben flinke uitgroeien. De kapperszaak heeft de verfvoorraad daarom flink aangevuld. “Wij zijn er klaar voor!”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.