Hengelo
Politiek

Mariska ten Heuw: 'Als raad instemt, verrijzen eerste huizen in 2022'

De gemeente Hengelo krijgt 4,2 miljoen euro van het rijk om snel te kunnen beginnen met de bouw van ruim 700 koop- en huurwoningen in Hart van Zuid. Wethouder Mariska ten Heuw: "We zien dat jongeren, vakmensen en hoger-opgeleiden onze regio nu verlaten, omdat ze hier geen passende woning kunnen vinden. Die trend willen we doorbreken." Ze vertelde er vrijdag 19 februari over bij 1Twente Vandaag.

Geld voor bodemsanering en inrichten openbare ruimte

Het gaat om een fikse hoeveelheid geld, maar omgerekend is het 'slechts' zesduizend euro per woning. Is dat geen druppel op de gloeiende plaat? "Je moet het zo zien", legt Ten Heuw uit, "het is bedoeld om zaken rond de bouw te versnellen en tekorten aan te vullen. Denk dan aan de benodigde bodemsanering en het inrichten van de openbare ruimte. Het gaat dus niet rechtstreeks naar deze woningen."

Twaalfduizend euro per woning

Omdat de gemeente Hengelo eenzelfde bedrag moet investeren gaat het echter niet om zesduizend euro, maar om twaalfduizend euro per woning. Ten Heuw: "De gemeenteraad is hierover al bijgepraat. Binnenkort moeten de raadsleden ermee instemmen. Als dat gebeurd is, zullen we vanaf volgend jaar de eerste woningen zien verrijzen in Hart van Zuid. De meeste woningen worden ontwikkeld door Van Wijnen en de EMGA holding BV."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.