Klimaat Hengelo

Laatste stukje Deurningerstraat wordt veiliger, groener en droger

Aannemer Heijmans is vandaag aan de Deurningerstraat begonnen met de wegwerkzaamheden op het gedeelte vanaf de rotonde met de Sloetsweg tot aan de aansluiting op de Oldenzaalsestraat. Tijdens de werkzaamheden zijn omleidingen ingesteld. De aannemer verwacht in oktober klaar te zijn. Hiermee komt een klus die vijf jaar geleden begon dit najaar tot een einde.

Deurningerstraat
Aannemer Heijmans is vandaag aan de Deurningerstraat begonnen met de wegwerkzaamheden op het gedeelte vanaf de rotonde met de Sloetsweg tot aan de aansluiting op de Oldenzaalsestraat. © Gemeente Hengelo

Vrijliggende fietspaden

In lijn met andere Hengelose invalswegen worden ook langs een groot deel van de Deurningerstraat vrijliggende fietspaden aangelegd. Het gedeelte tussen M.A. de Ruyterstraat en Dr. Schaepmanstraat wordt voorzien van fietssuggestiestroken; op dat gedeelte is er onvoldoende ruimte beschikbaar om zulke fietspaden aan te leggen. Met de uit te voeren maatregelen verbetert de verkeersveiligheid en de doorstroming: belangrijke uitgangspunten voor deze werkzaamheden.

Vernieuwen riolering

In de grond wordt het rioolstelsel aangepakt. Het oude riool wordt gerenoveerd en op sommige plekken eventueel vervangen. Ook wordt de Deurningerstraat aangepast op het veranderende klimaat. Het regent steeds harder en vaker. Zo wordt er een extra buis aangelegd voor de afvoer van regenwater naar de Tichelwerkvijver, de vijver achter het Avila college. Het regenwater wordt op die manier gescheiden van het huishoudelijk afvalwater. Met een mooi woord: het afkoppelen van regenwater.

Wat kunnen bewoners doen?

Ook bewoners kunnen meehelpen bij het verminderen van wateroverlast. Bijvoorbeeld door het water van hun perceel vast te houden in de tuin of het regenwater van het dak af te voeren via het nieuwe regenwaterriool. Daarover gaat de aannemer bij de start van de werkzaamheden met bewoners in gesprek.

icon_main_info_white_glyph

Wat gebeurt wanneer?

De werkzaamheden aan de Deurningerstraat worden gefaseerd uitgevoerd. Aannemer Heijmans start maandag 22 februari met de wegwerkzaamheden. Vanaf dat moment gelden er ook omleidingsroutes. De werkzaamheden starten aan de noordkant van de Deurningerstraat (bij de rotonde), de zuidkant (de aansluiting met de Oldenzaalsestraat) is als laatste aan de beurt. De complete werkzaamheden moeten oktober 2021 klaar zijn.

Nieuwe bomen

Net als de Deldenerstraat krijgt ook de Deurningerstraat een groene facelift. Vooruitlopend op de werkzaamheden zijn er zes bomen gekapt. Daarvoor komen later veertien esdoorns in de plaats. In de grond wordt een systeem aangelegd waarbij regenwater langer wordt vastgehouden. Dit wordt gebruikt om de bomen te voorzien van water.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.