Verkeer
Stuur appje
Zoek

Korenfestival Amusing Hengelo gaat ook dit jaar niet door

57522 amusing 2010 2
Korenfestival Amusing Hengelo gaat ook dit jaar niet door de coronacrisis
Beeld: 1Twente

Korenfestival Amusing Hengelo, het grootste eendaagse korenfestival van Nederland, gaat ook dit jaar niet door. De organisatie trekt de conclusie dat het door de coronapandemie onmogelijk is om het evenement door te laten gaan. De 15e editie van het korenfestival zou worden gehouden op 5 juni 2021.

“We vinden het heel erg jammer en hadden graag weer een gezellig festival georganiseerd, maar de gezondheid van alle deelnemers en bezoekers vinden wij belangrijker”, laat het bestuur weten. De organisatie zegt dat er teveel onzekerheden zijn op dit moment en dat het onduidelijk is wat straks wel en niet mag.

"Het nog steeds geldende verbod op evenementen, de nog niet bekende resultaten van de onderzoeken bij evenementen in stadions en theaters, de vaccinatiestrategie, het zijn allemaal onderwerpen waar rekening mee gehouden moet worden." Daar komt nog bij dat koren in Nederland nog steeds niet fysiek kunnen repeteren.

De organisatie laat weten dat de eerstvolgende editie van Korenfestival Amusing Hengelo gepland staat op zaterdag 11 juni 2022.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.