Hengelo

Hengelose IJsclub: 'We zijn eindelijk open'

Na dagen en nachten van voorbereiden ging vrijdagmorgen om half elf de ijsbaan aan de Van Alphenstraat in Hengelo open. Tientallen vrijwillige ijsmeesters konden hun emmertjes, boormachines en de Zamboni eindelijk omwisselen voor een paar hoge noren. Toen de baan om half elf vanochtend openging, waren wij erbij en spraken onder meer met voorzitter Bob Groenewoud van de Hengelose IJsclub

'Binnen 5 minuten uitverkocht'

Groenewoud was blij dat er nu, na een week hard werken door tientallen vrijwilligers, geschaatst kan worden en dat het er naar uitziet dat er het hele weekend gegleden kan worden op de Combibaan Hengelo, die zomers wordt gebruikt om op te skeeleren.

Schaatsers kunnen zich elke avond om 18.00 uur inschrijven voor een van de tijdsblokken de volgende dag. Volgens Groenewoud liep het gisteravond storm: "We hebben vanwege corona maar een beperkt aantal plekken te vergeven en gisteravond was alles al uitverkocht binnen vijf minuten."

Één ochtend open

Volgens de voorzitter is het zeker 5 jaar geleden dat er een paar dagen achtereen geschaatst kon worden op de ijsbaan: "Twee jaar geleden lag er hier voor het laatst ijs. Door de invallende dooi konden we toen precies één ochtend open."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.