Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nachtburgemeester: ‘Na corona UT-studenten ophalen met nachtbus’

Irma Bruggeman 0712 Laura Ratering
Irma Bruggeman: "Door het verdwijnen van HBO-opleidingen als Hogeschool Edith Stein wonen er weinig studenten in Hengelo."
Beeld: 1Twente

Nachtburgemeester Irma Bruggeman is nog maar net in functie, maar heeft nu al genoeg plannen om Hengelo weer op de kaart te zetten. Ze was te gast in het 1Twente-radioprogramma Goedemorgen Hengelo om over haar plannen te praten.

Beluister het fragment uit Goedemorgen Hengelo hier

Het nachtleven moet een impuls krijgen, vindt Bruggeman. Haar plan voor na de corona staat al vast: “Wanneer alles weer open mag, wil ik graag een Nachtburgemeester-Nachtlijn opstarten. Waarmee ik studenten van de UT ga ophalen, want er zijn géén nachtverbindingen tussen Enschede en Hengelo.”

Door het verdwijnen van HBO-opleidingen als Hogeschool Edith Stein wonen er weinig studenten in Hengelo. “Ik ga een grote bus huren, een paar boa's erin en wat kots-zakjes voor de terugweg. Die mensen worden opgehaald van de universiteit en worden weer teruggebracht”, aldus Bruggeman.

Bruggeman is sinds januari nachtburgemeester, toen zij het stokje overnam van Marijke Agterbosch. Van huis uit is Bruggeman fotografe, scenarioschrijver en documentairemaakster. De sollicitatiecommissie van de Stichting Nachtburgemeester Hengelo stemde unaniem op Bruggeman. Als ambassadeur van de nacht wil ze zich inzetten voor cultuur, sport, ondernemers en het nachtleven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.