Corona in Twente

Avondklokprotesten: directies middelbare scholen sturen mail aan ouders

Veel jongeren waren betrokken bij de avondklokprotesten. Dit liep uit tot hevige rellen. De burgemeester van Enschede deed daarom een oproep aan de directies van middelbare scholen om de ouders van de leerlingen op te roepen om de situatie thuis te bespreken. Burgemeester Meijer wil hiermee bereiken dat ouders hun kinderen thuis laten, zodra de avondklok begint om herhaling van de rellen te voorkomen.

Oude Markt avondklok Coen Krukkert
De Oude Markt zondagavond, kort nadat de avondklok inging. © Coen Krukkert

Gesprek aangaan

Het is niet duidelijk of Enschedese leerlingen betrokken waren bij de rellen van de avondklokprotesten, maar het wordt ook niet uitgesloten. De scholen willen via de ouders de leerlingen aansporen om thuis te blijven en ervoor zorgen dat gezinnen het gesprek aangaan en de avondklokrellen thuis bespreken.

Online bespreken

Doordat er veel lessen wegvallen en online plaatsvinden, hebben scholen minder toezicht op de leerlingen. De directeur van het Bonhoeffer College, Genio Ruesen, geeft aan dat het bespreken van een onderwerp zoals de rellen via een online platform niet tot weinig wordt uitgevoerd: “Er komt emotie bij kijken bij een onderwerp dat zo ingewikkeld is, dat maakt het een lastig verhaal om dit online uit te voeren, vooral in een groepsvorming. Op dit moment is het helaas de taak van de ouders om dit te bespreken met hun zoon of dochter. We helpen graag, maar dan zullen de ouders contact met ons moeten opzoeken.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.