Verkeer
Stuur appje
Zoek

Onbekenden openen en bekladden staldeuren van boerderij in De Lutte

Rtv de lutte oost
Beeld: RTV Oost/X

Onbekenden hebben bij een melkveehouder in De Lutte bewust staldeuren opengezet, waarna zijn koeien naar buiten zijn gelopen. Ook is op de staldeur 'free the cow' geklad.

De boer wil niet reageren, maar is wel geschrokken. Naar verluid liepen er de afgelopen week meerdere keren onbekenden op het erf. Buren van de veehouder hielden de wacht op het erf, maar hebben de persoon of personen die de staldeur hebben geopend en beklad niet betrapt.

"Het is toch te erg voor woorden dat dit gebeurt, wie doet nou zoiets, het is levensgevaarlijk ook. Je blijft van andermans spullen af", zegt een van de buren, die ook laat weten dat buren alert zijn. Zij waarschuwen elkaar voor dit soort acties. Ook via sociale media gaan er waarschuwingen rond.

Niet alleen de buren hebben de wacht gehouden, ook de politie is bij de melkveehouder geweest om naar de dader uit te kijken. "Helaas nog zonder succes", meldt de politie.

Wie achter de stalactie in De Lutte zit, is dus onbekend. De koeien staan weer op stal en zijn voor zover bekend niet gewond geraakt.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.