Corona in Twente

Hengelose dansdocent geeft online dansworkouts tegen coronakilo's

Dansdocent Priscilla Ye van Dansschool Dance Passion uit Hengelo start vanaf maandag met een gratis 8-daagse Challenge Easy Dance Workout voor thuiszitters in coronatijd. Doel is om mensen die thuis zitten in beweging te brengen, conditie te verbeteren en iets te doen aan de coronakilo's. Zij was te gast bij het radioprogramma 1Twente Vandaag.

Aangekomen

Sinds de lockdown zitten alle sportscholen en danszalen op slot. We zitten binnen en bewegen steeds minder. Dat merkt dansdocent Priscilla Ye ook: “Je merkt dat sommige mensen toch wat zijn aangekomen laatste tijd. Je beweegt minder en eet misschien ook wel meer door de lockdown.” Om gezond te blijven organiseert Ye vanaf maandagavond een achtdaagse dansworkout.

‘Makkelijk te volgen’

Met de 'Easy Dance Challenge’ wil Ye iedereen uitdagen om twintig minuten te dansen. Volgens de danseres hoeft het niet moeilijk te zijn: “Zoals de naam al zegt, het is makkelijk te volgen. Iedereen kan meedoen”, zegt de dansdocent. Allemaal met het doel om mensen aan te sporen om meer te bewegen tijdens de lockdown.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.