Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gesprekken halen kou uit de lucht in de Nijverheid

Remko cremers genseler
Remko Cremers: "Ik heb vanmiddag gesproken met de voorzitters van het BON en van Wijkcomité 't Genseler en we hebben nog steeds het gezamenlijke einddoel voor ogen."
Beeld: 1Twente

Nadat er de afgelopen weken wat frictie is ontstaan tussen het Bewoners Overleg Nijverheid (BON) en de gemeentelijke projectgroep Nijverheid Aardgasvrij zit men nu weer op één lijn. Dat laat projectleider Remko Cremers weten na een goed gesprek vrijdagmiddag.

"Ik heb vanmiddag gesproken met de voorzitters van het BON en van Wijkcomité 't Genseler en we hebben nog steeds het gezamenlijke einddoel voor ogen. Dat is dat de wijk in 2050, en als het kan al eerder, aardgasvrij is. Hoe we daar moeten komen, daarover verschillen we nog steeds van mening, maar dat mag natuurlijk."


Uiteindelijk blijft er ook de komende maanden gesproken worden tussen deze drie partijen mét daarbij ook een afvaardiging van wooncorporatie Welbions. Daarbij komen ook de kersverse cijfers van het Expertise Centrum Warmte op tafel. Die geven een nog betere onderbouwing van de business case die er ligt.

Wordt vervolgd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.