Enschede
Video

Weinig urgentie voor winterterrassen op Oude Markt

VoorzitterJoris Eleveld denkt niet dat de Enschedese horeca meedoet met de actievoerende collega’s in het land om op 17 januari open te gaan. En de winterterrassen op de Oude Markt? Die hebben hun urgentie verloren.

Compensatie

Over een 'wilde' openingsactie op 17 januari zegt de horecavoorzitter in 1Twente Vandaag: “Zoals het er nu naar uitziet houden we ons aan de richtlijnen van de overheid, mits er een ruimhartige compensatie komt. Want de huidige vergoeding is onvoldoende."

Het andere probleem waar de Enschedese horeca tegenaan loopt is de plaatsing van de winterterrassen op de Oude Markt. Dat probleem lijkt zichzelf op te lossen. Het zit er dik in dat die er voorlopig niet komen. “Stel dat we eind januari open mogen dan zouden we hooguit nog twee maanden hebben om de winterrassen op te bouwen. Investeringen zijn dan de niet moeite waard”, zegt Eleveld.

Minder urgent

De voorzitter stelt dat de huidige stand van zaken niet meteen noopt tot het bouwen van de gewenste terrassen. “De urgentie is minder.” Als de horeca na openstelling toch nog winterterrassen wil maken, moet dat maar even zonder investeringen dus in feite met de materialen die voorhanden zijn, legt Eleveld uit.

Verschil van inzicht

Hij weerlegt trouwens dat de hele discussie over de inrichting van de Oude Markt tot felle onenigheid heeft geleid. “Er was een verschil van inzicht tussen ons en het College van Burgemeester en Wethouders. Die dachten dat we winterterrassen zonder investeringen konden plaatsen en dat als iedereen op eigen houtje aan het werk zou gaan de Oude Markt er toch nog netjes uit zou zien. Dat is niet zo.”

200917 NOVI Variant01 mail
Zo wil de horeca de Oude Markt in de winter aankleden. © Horecavereniging Enschede

Succesnummer

De horecavereniging mikt nu op het volgende seizoen. Grote wens is de XXL-terrassen die afgelopen zomer een succesnummer bleken te zijn ook na corona te handhaven. Voor de winter van 2021/2022 hoopt de horeca op plaatsing van uniforme en luxe winterterrassen. Om dat te bereiken willen de horecamensen een flinke lobby voeren onder alle belanghebbenden en betrokkenen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.