Verkeer
Stuur appje
Zoek

Een week langer ijsplezier op Oude Markt in Enschede mét een rol voor Sinterklaas

20231024 Schaatsbaan Enschede Oude Markt
Beeld: Emiel Muijderman

Niet vier, maar vijf weken lang kunnen Enschedeërs deze winter ijspret beleven in het centrum van de stad. Vorig jaar opende de schaatsbaan pas na Sinterklaas, maar daar komt dit jaar verandering in. Vanaf begin december kan namelijk al geschaatst worden op het ijs. En dat is niet de enige winterse activiteit, want dit jaar speelt ook Sinterklaas een rol in het Winter Wonderland.

Door het vervroegd openen van de ijsbaan, wordt de sinterklaasperiode meegepakt. Iedere dag tot en met zijn verjaardag is de Sint met zijn pieten op de ijsbaan te zien. Op de openingsavond van de schaatsbaan heeft – dit jaar voor het eerst – een pietendisco plaats.

De Enschedese ondernemer Tim Lammers bouwt de ijsbaan op als onderdeel van het overkoepelende Winter Wonderland van Enschede Promotie. Lammers hoopt meer scholieren te ontvangen door een week eerder open te gaan. "Vorig jaar was het schoolschaatsen binnen no time vol."

Voor alle leeftijden

Maar niet alleen de kinderen mogen losgaan op het ijs, ook voor volwassen zijn er verschillende winterse activiteiten. Na het succes van vorig jaar worden wederom wedstrijden gespeeld in een curlingcompetitie. Er wordt een winterse pubquiz gehouden in het bijbehorende schaatscafé en er is een speciaal programma tijdens kerstmiddag.

Glühweinbier

In samenwerking met Rigtersbier, een brouwerij gevestigd in Haaksbergen, introduceert het schaatscafé een zelf gebrouwen biertje. Het 'Schaatscafé Glühweinbiertje' is de komende tijd al te vinden bij verschillende Twentse slijterijen.

De schaatsbaan is dit jaar geopend van 1 december 2023 tot en met 7 januari 2024 en is een initiatief van Enschede Promotie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.