Verkeer
Stuur appje
Zoek

Burgemeester sluit derde pand in week tijd: growshop in Glanerbrug moet een jaar op slot

20240302 Growshop Kerkstraat Glanerbrug Google Maps
Beeld: GoogleMaps

Een growshop aan de Kerkstraat in Glanerbrug moet tot eind juni 2025 gesloten blijven. Dat heeft burgemeester Roelof Bleker van Enschede bepaald. Eerder dit jaar is na uitvoerig onderzoek van de politie gebleken dat er vanuit het pand in softdrugs werd gehandeld. In januari 2022 werd de toegang tot de growshop daarom ook al voor een half jaar verzegeld.

Eind 2023 ontving de politie opnieuw signalen van drugshandel vanuit het bedrijfspand. In de weken en maanden daarna is er onderzoek gedaan. Meerdere kopers zijn in die periode aangehouden met een handelshoeveelheid hennep op zak. Eind februari is er een doorzoeking gedaan in het pand. Daarbij werden meerdere soorten drugs aangetroffen. De twee aanwezige mannen zijn aangehouden.

Derde pand in een week

Opvallend is dat eerder dit jaar, na de de bekendmaking van de doorzoeking en aanhouding, geen nieuwsbericht vanuit de gemeente volgde over een sluiting van het pand. Dit is wel gebruikelijk. Nu is dat bericht er alsnog. Vanwege de herhaaldelijke overtreding moet de growshop nu één jaar dicht blijven.

20240302 Growshop Kerkstraat Glanerbrug Google Maps
Lees ook
Drugs aangetroffen in growshop in Glanerbrug, twee aanhoudingen

Het is al het derde pand dat deze week door burgemeester Roelof Bleker wordt gesloten. Eerder sloot hij een woning aan de Meeuwenstraat en een zonnestudio aan de Gronausestraat. In het geval van de woning was de reden drugshandel. Bij de zonnestudio gaat het om een explosie die in de vroege ochtend van 21 juni voor de deur heeft plaatsgehad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.