Verkeer
Stuur appje
Zoek

Zonnestudio in Enschede moet van burgemeester drie maanden dicht na explosie

20240621 ontploffing brand winkelpand Hengelosestraat News United Dennis Bakker1
Beeld: News United / Dennis Bakker

De zonnestudio op de hoek van de Hengelostraat en de Wagelerstraat in Enschede is door burgemeester Roelof Bleker voor een periode van drie maanden gesloten. De reden voor de gedwongen sluiting is dat vrijdag 21 juni een explosie plaatshad bij het pand, veroorzaakt door een explosief of brandbaar voorwerp. Volgens de burgemeester is daarmee de openbare orde en de veiligheid in ernstige mate aangetast.

De explosie bij de zonnestudio werd 's nachts rond half vier gemeld. Meerdere ruiten en andere onderdelen van de gevel van het pand raakten beschadigd en korte tijd woedde er een brand.

Drie maanden dicht

Vlak na het incident kon nog niet worden aangegeven of er sprake was van opzet. Die link lijkt de burgemeester van Enschede nu wel te leggen. Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) kan de burgemeester de sluiting van een gebouw namelijk opleggen 'als zich daar feiten of omstandigheden hebben voorgedaan die de vrees wettigen dat het geopend blijven van het gebouw ernstig gevaar oplevert voor de openbare orde'. Dat betekent zoveel als dat Bleker vreest dat het incident navolging kan krijgen als de zonnestudio geopend blijft. Op basis van het dwangbevel moet het pand tot 3 oktober gesloten blijven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.