Verkeer
Stuur appje
Zoek

Woning in Enschedese wijk Mekkelholt gesloten na drugshandel

20231129 Drugspand verzegeld drugshandel drugs Enschede Europalaan
Beeld: News United/Dennis Bakker

Een woning aan de Meeuwenstraat in Enschede moet op last van burgemeester Roelof Bleker de komende drie maanden gesloten blijven. Het dwangbevel is opgelegd omdat er onlangs door de politie harddrugs in de betreffende woning is gevonden. De gemeente Enschede hanteert een keihard beleid als het om drugshandel vanuit woningen gaat.

Als er een handelshoeveelheid aan hard- of softdrugs in een woning wordt aangetroffen, dan betekent dat in Enschede in principe dat de woning tijdelijk wordt verzegeld. De burgemeester, die vanuit zijn rol verantwoordelijk is voor de openbare orde en veiligheid, kan daartoe besluiten op basis van de Opiumwet.

Drukker met dwangbevelen

Zo gingen er dit jaar al meerdere panden tijdelijk op slot vanwege drugshandel. De woning aan de Meeuwenstraat moet tot eind september dichtblijven. Zo hoopt de gemeente een einde te maken aan de drugshandel en de daarbij gepaard gaande overlast en aanloop van drugsgebruikers en criminelen.

Burgemeester Bleker heeft het druk met het sluiten van panden: donderdag werd al bekend dat een zonnestudio aan de Hengelosestraat voorlopig gesloten moet blijven. Dat heeft dan weer te maken met een explosie op 21 juni. Het college constateert zelf ook dat zij het steeds drukker krijgt met dergelijke panden. In de begroting van volgend jaar wordt daarom zelfs extra geld gereserveerd voor de afwikkeling van deze dwangbevelen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.