Verkeer
Stuur appje
Zoek

Eerste meezingavond ondanks Oranje succes: honderden Enschedeërs zingen uit volle borst op Oude Markt

Ding-a-dong, You'll never walk alone of Sweet Caroline: wie kent ze niet? Deze en vele andere muzikale hits passeerden zaterdagavond de revue tijdens de allereerste Oude Markt Sing-a-long in Enschede. En het nieuwe evenement lijkt een schot in de roos; ondanks de EK-kwartfinale van het Nederlands Elftal was het aardig druk voor het podium.

De eerste meezingavond van Enschede Promotie, het Wilminktheater en de Nederlandse Reisopera stond achteraf gezien misschien wat ongelukkig gepland. Uitgerekend deze avond speelt Oranje op het Europees kampioenschap voetbal tegen Turkije. En dat betekent dat het muzikale evenement deze week werd vervroegd naar 19.00 uur.

Uit volle borst

Het mocht de pret niet drukken. Veel Enschedeërs zochten in aanloop naar de EK-wedstrijd alvast een plekje op de volle terrassen en hoorden de meezingers zo vanaf hun zitplek aan.

Enkele honderden mensen waagden zelf een poging en zongen op de Oude Markt - niet zelden uit volle borst - mee met presentator/zanger René van Kooten, het Wilmink Project Orkest, de zangers en zangeressen van Wilminks Kweek en het speciaal voor deze avond samengestelde Meezingkoor.

Minder muziekavonden

De traditionele zomerse muziekavonden in de binnenstad van Enschede zien er dit jaar iets anders uit. De Grolsch Summersounds zijn teruggebracht van zes naar twee donderdagavonden: Night of the Pride (18 juli) en Enschede Live (25 juli).

Daartegenover staat dus dat Enschede Promotie voor het eerst een Sing-a-long op de agenda heeft gezet. Vrijdagavond was er al Symphonic Broadway op de Oude Markt, waarbij er nummers uit bekende musicalnummers ten gehore werden gebracht. Op woensdag 28 augustus is er nog het jaarlijkse Introductieconcert.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.