Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Zevenklapper voor Rossum tijdens 25e editie Rotary Streetsoccer Oldenzaal: ‘Veel voetbaltalent uit het dorp’

Streetsoccer Rotary Oldenzaal2024
Beeld: Rotary Club Oldenzaal

Twee weken lang streden 186 basisschoolteams van jonge voetbaltalenten uit heel Twente in verschillende categorieën voor een plek in de felbegeerde finale. Tien teams mochten vrijdag 7 juni de bokaal voor de eerste plek naar de hemel reiken tijdens de 25e editie van het Rotary Streetsoccer toernooi. “De belangrijkste prijs is de fairplay award”, legt organisator Marcel Mekelenkamp uit.

En die fairplay award werd gewonnen door het team ‘De Alpaca’s’ van basisschool de Bongerd uit Oldenzaal. “Wat mij opviel, is dat er heel veel voetbaltalent uit Rossum komt”, aldus Mekelenkamp. Maar liefst zeven bekers gingen terug naar het Twentse dorp. “Dat is best bijzonder.”

Met de wedstrijd fanatieker

Niet alleen spelers waren gebrand om te winnen, ook ouders gingen helemaal op in het spel. “Ik heb toeschouwers gezien die het niet met de scheidsrechter eens waren”, zegt de organisator. “Maar dat hoort bij het spelletje, hè. Dat gebeurt in het reguliere voetbal ook.”

“Ieder team moet in het zonnetje gezet worden”

Wethouder Rob Christenhusz en inkomend voorzitter van de Rotary Club Oldenzaal, Dennis Kamps, mochten de prijzen uitreiken. “Die prijsuitreiking duurt best lang”, weet Mekelenkamp. “Maar wij vinden dat elk team even in het zonnetje gezet moet worden.” Mekelenkamp kijkt trots terug op een geslaagde editie. “Ik weet hoeveel tijd alle vrijwilligers hier in steken.”

icon_main_info_white_glyph

Uitslag en 26e editie

Voor de volledige uitslag van het Rotary Streetsoccer toernooi Oldenzaal kun je terecht op de website van het toernooi. De 26e editie van het toernooi vindt plaats van maandag 12 mei tot en met 23 mei 2025.

Audiofragment
25e Rotary Streetsoccer toernooi afgesloten | Marcel Mekelenkamp
"alle deelnemers én ouders zijn de winnaars"
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.