Verkeer
Stuur appje
Zoek

Basisschooljeugd strijdt om de FairPlay Cup bij Rotary Streetsoccertoernooi in Enschede

240202 rotarystreetsoccer
Beeld: Hengelo Sport

Na het succes van de voorgaande jaren, organiseert Hengelo Sport met Rotary Club Hengelo Driene voor de tiende keer het Heutink ICT Rotary Streetsoccer toernooi in Hangar 11 op Vliegveld Twenthe. Dit is een indoor voetbaltoernooi voor leerlingen uit groepen 5, 6, 7 en 8 en is gericht op sportiviteit en plezier maken. “We zijn het hele jaar door bezig om kinderen in beweging te houden”, vertelt Bertil Pepers, sportprogrammeur bij Hengelo sport.

FairPlay Cup

Tijdens het toernooi wordt er naast de winst ook gestreden voor de FairPlay Cup, een prijs die uitgereikt wordt aan het team dat het meest sportief speelt. Op deze manier willen de organisaties de nadruk leggen op het plezier in het sporten.

Aan het toernooi doen 180 teams van reguliere basisscholen mee en 16 teams van speciaal onderwijs. Dat zijn in totaal meer dan 1100 leerlingen. Opzet van het toernooi is om alle kinderen mee te laten doen. En niet alle goede voetballers uit een klas in één team te zetten. Zo heeft iedereen gelijke kansen en plezier.

“We rijken mooie cheques uit aan twee goede doelen”

Goede doelen

“Na het toernooi gaan we spectaculair afsluiten met een sponsorborrel. Tijdens de borrel rijken we ook een mooie cheque uit aan twee goede doelen. Jeugdfonds Sport en Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen die om financiële redenen niet kunnen sporten daar toch de mogelijkheid voor krijgen. Stichting Special Heroes Nederland maakt zich sterk voor de sociale, mentale en fysieke ontwikkeling van mensen met een beperking. Deze doelen willen we graag steunen”, aldus Pepers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.