Verkeer
Stuur appje
Zoek

Zingen, dansen, knutselen en theater: eerste editie van Enschedees kinderfestival RUMOER smaakt naar meer

20240505 RUMOER Festival Willem van Walderveen Muziekcentrum
Beeld: Willem van Walderveen

Het was pas voor de eerste keer, maar smaakt volgens de organisatie nu al naar meer. Het jeugdtheaterfestival RUMOER, dat afgelopen week plaatshad in en rond het Muziekcentrum van Enschede, is een succes gebleken. Meer dan 1250 kinderen deden tijdens het vijf dagen durende festival mee aan workshops of voorstellingen, speciaal voor hen. Zondag, op Bevrijdingsdag, was de grote afsluiting van RUMOER met een vrijheidsconcert waar tientallen kinderen genoten van de populairste kinderhits.

Als de zangeressen van 'de Enschedese K3' samen met het Wilmink Project Orkest Tienduizend luchtballonnen inzetten, is de sfeer in de grote zaal van het muziekcentrum gezet. Tientallen kinderen, grofweg tussen 4 en 10 jaar, zingen, dansen of klappen mee met het vrolijke lied.

Sokpoppen en workshops

Dit is de afsluiting van een meivakantie vol met alle aspecten van jeugdtheater. Nou ja, afsluiter... die volgt na het vrijheidsconcert met een demonstratie van BMX'ers (die met fiets en al via een schans over kinderen heen springen) en een kinderdisco. Eerder hebben de kinderen onder meer hun eigen sokpop voor het sokpopconcert kunnen knutselen, een eigen lied kunnen schrijven, workshops kunnen bezoeken en theatervoorstellingen kunnen zien.

Het festival RUMOER is een initiatief van het Wilminktheater en Muziekcentrum, de Nederlandse Reisopera, De Grote Haay, Kaliber Kunstenschool, Sportaal, Theatermakerij, M-Works Studio, Circus Tijdgeest en Theater Sonnevanck. "Hiermee wilden wij kinderen in aanraking brengen met muziek en jeugdtheater", aldus woordvoerder Daniël Janssen. Dat lijkt in ieder geval goed gelukt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.