Verkeer
Stuur appje
Zoek

Solar Boat Twente gaat met nieuwe boot 'Lumina' voor de winst in Monaco

Boatreveal 2024 Solar Boat Twente
Beeld: Solar Boat Twente

De bronzen plak die Solar Boat Twente vorig jaar behaalde tijdens de jaarlijkse race in Monaco smaakt naar meer. Het nieuwe team staat aan de aftrap van zijn avontuur. Zeventien teamleden presenteren dinsdagmiddag hun nieuwe zonneboot Lumina. De boot werd al gepresenteerd in het Wilminktheater voor zo’n 400 aanwezigen.

Elk jaar komt het team met verschillende innovaties om opnieuw een gooi te doen naar een medaille. “We maakten de romp gemaakt van carbonvezel, verbeterden het draagvleugelsysteem en deden onderzoek om zonlicht beter om te zetten in duurzame energie", aldus een woordvoerder van Solar Boat Twente.

Lumina

Tijdens de presentatie in het Wilminktheater nam het team het publiek mee naar de rijke geschiedenis van het studententeam en uiteindelijk de ontwikkeling van de nieuwe boot: Lumina. “Naar het Latijnse woord lumen, wat licht betekent,” vertelt teammanager Vera Ottens. “Het zonlicht zorgt ervoor dat wij vooruit kunnen varen, maar het is ook het pad naar een groenere toekomst. Lumina helpt ons daarmee.”

Races

Na de onthulling gaat het team verder met de voorbereidingen voor het raceseizoen. Allereerst wordt meegedaan aan de NK GroenLeven zonnebootrace in het Friese Akkrum tijdens het Hemelvaartsweekend. Daarna reist het team af naar Monaco voor de Monaco Energy Boot Challenge.

230707 solar boat twente
Lees ook
Solar Boat Twente eindigt op podium tijdens WK voor zonneboten in Monaco

Solar Boat Twente is een team van 17 studenten van de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion dat elk jaar een nieuwe boot ontwerpt, ontwikkelt of optimaliseert. De studenten willen zich op een milieubewuste manier ontwikkelen op technisch en persoonlijk vlak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.