Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gerard Olde Benneker, voorzitter van Vincentiusvereniging Glanerbrug, ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Roelof Bleker en Gerard olde Benneker
Beeld: Jenne Smit

Gerard Olde Benneker, voorzitter van Vincentiusvereniging Glanerbrug, heeft vanmiddag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Deze werd hem opgespeld door burgemeester Roelof Bleker. Hij is nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Gerard Olde Benneker is al lange tijd bezig met vrijwilligerswerk. Hij begon in 1972 vrijwilligerswerk te doen bij Omnisportvereniging Avanti-Wilskracht, werd in 1979 vrijwilliger bij de parochie O.L.V. van de Allerheiligste Rozenkrans te Glanerbrug en was twaalf jaar voorzitter van de Stichting RK Steunfonds van Enschede (2007-2019).

Olde Benneker organiseerde onder andere jeugdactiviteiten waaruit het jeugdpastoraat van de kerk ontstond. Hij verricht er nog steeds hand-en spandiensten en brengt het parochieblad rond.

Vincentiusvereniging

Vandaag de dag is Olde Benneker nog steeds actief vrijwilliger bij de Vincentiusvereniging waar hij in 1998 mee begon. De Vincentiusvereniging zet zich in voor mensen in moeilijke (financiële) omstandigheden. Sinds 2000 is hij voorzitter van de vereniging. Hij leidt de maandelijkse vergaderingen waar de aanvragen worden besproken. Ook is onder zijn beheer de jaarlijkse grote Glanerbrugse boekenbeurs tot stand gekomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.