Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschedeër Nout maakte misschien wel de beste trouwfilm van Europa: 'Nominatie is al een winst op zich'

In het dagelijks leven staat hij fulltime achter de camera, maar in zijn vrije tijd is Enschedeër Nout Peper bezig met het maken van trouwfilms. Hij schrijft het script, draait de beelden en verzorgt de montage. Dat doet hij inmiddels zo goed dat hij een nominatie heeft gekregen voor beste trouwfilm van Europa, door één van de grootste platforms die zich bezighouden met alles rondom bruiloften.

“Voor mij is het een eer om genomineerd te worden voor deze prijs. Dat is al een overwinning op zich”, vertelt Peper. Hij behaalde de prijs namens zijn eigen bedrijf Peperclips. De Enschedeër mag op 7 mei naar Florence om daar naar de prijsuitreiking te gaan tijdens Way up North, een grote conferentie over bruiloftsfotografie en -film. Peper heeft er zin in: “Ik heb al een midweek weg gepland samen met mijn vrouw.”

Pelgrimstocht

De Enschedeër is genomineerd met zijn trouwfilm over Robin en Lotte uit Enschede: “De eerste keer dat we het concept doorspraken hebben we niet over de trouwfilm gepraat, maar alleen over onze eigen favoriete film”, lacht Peper. “We wisten vanaf dat moment dat er een goede klik was.”

Still film He goes on a pigrimage Nout Peper Nout Peper
Beeld: Peperclips/Nout Peper

De Enschedese geliefden leerden elkaar kennen via een forum over de ziekte van Crohn. Al snel bleek dat er veel meer was dat hen bindt. Dat komt prachtig naar voren in de film die Nout Peper maakte.

Op de vraag wat zijn favoriete moment in de film is, hoeft de maker niet lang na te denken. “Het dochtertje van Robin en Lotte wil tijdens de ceremonie een gedicht voordragen, maar op het moment suprème durft ze niet. Je ziet haar later op het feest alsnog het gedicht voorlezen. Toen bleek ze er wel klaar voor. Dat vond ik het leukste.”

De Houtmaat

In de strijd om de winst neemt de Enschedeër het op tegen een Italiaanse en een Griekse kanshebber. “Zij moeten het hebben van de mooie setting natuurlijk. Ik heb het gewoon hier in Twente bij De Houtmaat in Hengelo opgenomen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.