Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wintertriatlon Twente weer op oude niveau: ‘Er is meer op de trom geroffeld’

Wissel triatlon Twente
Wintertriatlon: wissel op de ijsbaan van fietsen naar schaatsen
Beeld: André Scheffers

Met de Wintertriatlon Twente zijn traditiegetrouw de laatste rondje van het seizoen op de ijsbaan in Enschede gedraaid. Dit jaar wordt daar van afgeweken met NK Kunstschaatsen en het ijshockeytoernooi van de Enschede Lions nog op het programm. De Wintertriatlon telde zaterdag 500 deelnemers.

Stekker eruit

Die gingen op de verschillende afstanden van start; van de jeugd tot de achtste, de kwart, mannen en vrouwen en de categorieën voor teams. Waar de stekker vorig jaar nog bijna uit het evenement werd getrokken, zorgde de NK-status er 12 maanden later voor dat de Wintertriatlon Twente weer prominent op de kalender is komen te staan.

“Het is een fantastisch evenement, maar je moet er wel wat voor doen om het in stand te houden”

Locatiemanager Eelko Blankenstein is er blij mee. ”Er is wat meer bekendheid aan de Wintertriatlon gegeven én het is dit keer een NK wedstrijd. Dan kan het zomaar gebeuren dat er weer 500 deelnemers aan de start staan. Een droomaantal waar je mee verder kunt. Het is een fantastisch evenement, maar je moet er wel wat voor doen om het in stand te houden. Zeker als blijkt dat het een jaar na corona is weggezakt.”

Start jeugd
Beeld: André Scheffers

Idylle van Twekkelo

De start van de triatlon is voor de ijshal waar de lopers worden vanaf de grote parkeerplaats worden weggeschoten. Het fietsonderdeel voert de deelnemers vervolgens via de Idyllische omgeving van Twekkelo richting het slotonderdeel: het schaatsen. ”En we gaan nog even door met volgende week de finale van de KNSB Cup kunstrijden en in de laatste week van maart het ijshockeytoernooi van de Enschede Lions met 150 deelnemers, waaronder 3 ploegen uit de Amerika.”

In de lift

Blankenstein voorspelt overigens een spectaculair Kunstschaatsspektakel. ”Dat is ons in de schoot geworpen omdat andere ijsbanen dicht zijn. En daar zeggen we geen nee tegen. Kunstschaatsen is hier populair, zei het op recreatief niveau. Evenals het ijshockey in de lift zit, zien we die trend ook bij het kunstrijden.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.