Verkeer
Stuur appje
Zoek

Twentse buschauffeurs gaan dinsdag staken: vakbonden en Arriva kunnen het maar niet eens worden

Still elektrische bus arriva rrreis 1twente
Beeld: 1Twente

Twentse buschauffeurs leggen aankomende dinsdag het werk neer. Dat meldt vakbond FNV Streekvervoer. De buschauffeurs doen dit omdat zij een te hoge werkdruk ervaren. Arriva en de vakbonden kunnen het niet eens worden over de rij- en rusttijden.

Staking

Van 09.00 tot 12.00 uur wordt er een actie gehouden op het Stationsplein in Enschede. Over de gehele dag zullen buschauffeurs het werk neerleggen. De vakbonden maken die dag ook bekend op welke dagen er nog meer gestaakt worden. Eerder gaf 96 procent van de aan de vakbonden gelieerde buschauffeurs al aan bereid te zijn om het werk neer te leggen. Afgelopen dinsdag verliep het ultimatum dat de vakbonden hadden ingesteld tegen Arriva.

Rij- en rusttijden

Arriva, buschauffeurs en afvaardiging van de vakbonden hebben donderdagmiddag nog overleg gehad. De vakbonden eisen dat chauffeurs een 30 minuten aaneengesloten pauze moeten hebben. "Wij willen dat Arriva de oude rij- en rusttijden respecteert zoals die ook bij Keolis golden", zegt bestuurder Marijn van der Gaag van FNV Streekvervoer. Volgens Arriva is dat momenteel niet haalbaar en heeft het bedrijf gezegd te streven naar een pauze van 25 minuten.

Foto bussen hengelo arriva
Lees ook
Vakbonden stellen ultimatum aan Arriva voor betere rij- en rusttijden: 'Chauffeurs zijn erg boos'
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.