Verkeer
Stuur appje
Zoek

Vermeende wanhoopsactie wildkampeerder Almeloos gemeentehuis: slachtoffer woningnood?

Wildkamperen 202437
De wilkampeerder donderdagmorgen in z'n tentje voor het Almelose stadhuis
Beeld: N.Ikon

De persoon die voor de tweede achtereenvolgende dag in en tentje voor het gemeentehuis bivakkeerde is wederom door handhaving weggestuurd. Bovendien is de man bekeurd wegens wildkamperen.

Naar verluidt is het een protestactie van de persoon in kwestie, die zelf slachtoffer is van de woningnood, maar daar niet op wilde reageren. Vanmorgen vroeg lag de man nog te slapen om rond 8 uur door handhaving te worden gewekt.

Wildkamperen 202437
De wildkampeerder wordt gewekt door handhaving
Beeld: N.Ikon

Proces Verbaal

De kampeerder verzette zich niet tijdens het opmaken van het proces verbaal, rolde vervolgens net als een dag eerder zijn tentje op en vertrok.

Wildkamperen202437
Handhaving slingert kampeerder op de bon
Beeld: N.Ikon

Omwonenden

De gemeente kon vanmorgen nog niet reageren op de kwestie. Omwonenden geven aan dat het niet bepaald om een 'zwerverstype' gaat, maar dat het meer iemand lijkt die zonder woning is komen te zitten. Ook bij Woningstichting Beter Wonen en woningcorporatie Sint Joseph was niemand in de gelegendheid te antwoorden op de vraag of ze bekend zijn met de wildkampeerder. Zit de man daadwerkelijk zonder woning? Of is er toch iets anders aan de hand?

APV

De actie volgt overigens toevalligerwijs op het onderwerp wildkamperen dat afgelopen dinsdag tijdens een politiek beraad in de gemeenteraad aan de orde kwam. In de oude APV gold al een verbod op kamperen op openbare locaties buiten een erkend kampeerterrein dat ook werd gehandhaafd. Een zoektocht door de stad leverde overigens niets op. Ook de gemeente reageerde gaandeweg de dag niet meer op vragen over de wildkampeerder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.