Verkeer
Stuur appje
Zoek

Treintoilet weer verstopt? Keolis wil met QR-code klachten snel te lijf

KEOLIS BLAUWNET
Beeld: 1Twente

Iedereen kent het wel: smerige of verstopte toiletten in de trein. Vorig jaar was er veel ophef over de toiletten van Keolis Blauwnet. De toiletvoorzieningen werden regelmatig afgesloten vanwege vandalisme. Daar moet nu een einde aan komen. Vanaf deze week start Keolis een proef met stickers voorzien van een QR-code. Daarmee hoopt het bedrijf eerder op de hoogte te zijn van eventuele problemen, zodat ze sneller opgelost kunnen worden.

Treinreizigers klaagden vorig jaar veelvuldig over afgesloten toiletten in Blauwnet-treinen, met name het traject van Enschede naar Zwolle was reden voor ergenis. Aanleiding voor het afsluiten van de toiletten was onjuist gebruik, zoals het doorspoelen van maandverband, pakjes sigaretten en poepluiers. In sommige gevallen werden er zelfs klachten gemeld over het lozen van shoarma.

Klachtenformulier

Is er iets aan de hand met het toilet, is het vies of kapot? Dan kan de reiziger nu, met behulp van een QR-code, direct een melding maken van het probleem. De code is aangebracht op alle toiletdeuren in de trein en kan gescand worden met de camera van je telefoon. De QR-code leidt naar een kort formulier, waarop de reiziger aan kan geven wat er mis is met het toilet. Op deze manier hoopt Keolis Blauwnet eerder op de hoogte te zijn van mogelijke problemen, waardoor ze ook sneller verholpen kunnen worden.

20210530 COENKRUKKERT OV BLAUWNET TREIN STATION TREINEN GLANERBRUG INCHECKEN INCHECK PAAL NS
Lees ook
Tientallen keren vandalisme in trein Enschede-Zwolle: "Reizigers spoelen shoarma door toilet"
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.