Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bomenverhuizing in Enschede: zieke kastanjes langs Boulevard maken plaats voor lindes bij station

Bomen verwijderd aan de Boulevard 1945 Gemeente Enschede
Beeld: Gemeente Enschede

De karakteristieke witte paardenkastanjes op de hoek van de Boulevard 1945 en de Heutinkstraat zijn niet meer. De bomen hadden de kastanjebloedingsziekte, een ziekte waardoor onder andere takken afbreken, en waren niet meer te redden. Toch komt er iets voor terug. De zilverlindes die nu aan het Stationsplein staan worden overgeplaatst naar de locatie waar eerst de kastanjebomen stonden.

Met grote machines werden woensdag de bomen weggehaald. “Het is jammer, maar als ze rot zijn dan moet het wel”, zegt een buurtbewoner. Rondom de bomen stonden ruim een halfjaar al hekken, dit in verband met de veiligheid.

Vleermuizen

Toch blijft er één boom staan aan de straat. Zo ontstaat er geen lege plek en kunnen vleermuizen hun bekende route van en naar de binnenstad houden. Zij gebruiken de bomen namelijk als navigatie.

Stationsplein

Een deel van de nieuw te plaatsen bomen staat op dit moment nog op het Stationsplein. Daar starten binnenkort de werkzaamheden voor het verleggen van kabels en leidingen. Dit is ter voorbereiding op de woningbouw in het gebied. Om de lindes op het Stationsplein te behouden krijgen ze een nieuwe plek aan de Boulevard 1945.

Lees verder onder de afbeelding.


Bomen verwijderd Boulevard 1945 Gemeente Enschede
Beeld: Gemeente Enschede

Daarnaast komen er nieuwe forse bomen aan de Boulevard. Tijdens het plaatsen daarvan wordt ook de bodem verbeterd en worden de gazons ingezaaid met bloemenzaden. Zodra de nieuwe bomen staan, wordt ook de laatste zieke kastanjeboom weggehaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.