Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelo Promotie zet de stad weer in de schijnwerpers met een nieuwe lichtroute

Hengelo Promotie komt na een jaar afwezigheid terug met het festival LICHT Hengelo. Met de kaart in de hand lopen bezoekers de lichtroute door de stad en kunnen ze verschillende lichtobjecten bekijken en verlichte gebouwen bezichtigen. "Je wordt echt verrast door alle objecten", zegt Jim Korf, evenementencoördinator van Hengelo Promotie.

Lichtobjecten en gebouwen

LICHT Hengelo is een lichtkunstroute waar je allerlei lichtkunstwerken kunt bekijken. Tijdens deze route wordt de Hengelose binnenstad geheel in de spotlights gezet. Er zijn ook verschillende gebouwen verlicht, waaronder de stadhuistoren, de Lambertusbasiliek en het vernieuwde marktplein. “Het zorgt voor een unieke belevenis, waardoor je je even in een andere wereld waant", zegt Jim Korf, de evenementencoördinator bij Hengelo Promotie. Hengeloërs mochten zelf ook helpen met het bedenken van wat er op de Brinktoren geprojecteerd wordt.

Eerdere editie

In 2022 was de eerste editie van dit evenement. Die heeft twee weken geduurd vanwege corona, zodat mensen niet in grote groepen tegelijk naar het evenement kwamen. De komende editie van LICHT Hengelo duurt twee dagen, namelijk aankomende zaterdag en zondag. Naast lichtobjecten is er ook entertainment, zoals acrobatiek, zangkoren, led-swings en dans- en muziekoptredens.

20220212 aftrap licht 2022 hengelo stationsplein
Lees ook
Na jaar afwezigheid keert LICHT Hengelo terug: 'Dit keer doen we ook Hart van Zuid aan'

MBO vakschool SMEOT

MBO vakschool SMEOT doet dit jaar ook mee met de lichtroute: “Wij zijn blij dat we iets van de school mogen laten zien”, zegt Myrthe Peters. De vakschool voor metaal- en elektrotechniek laat tijdens de lichtroute zogenaamde 'cobots' zien. Dit zijn robots die interactie hebben met mensen. Hun bijdrage is op de routekaart te vinden onder de naam van 'Cobots in battle'. De route is voor jong en oud.

Hier vind je alle info over LICHT Hengelo

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.