Enschede
Interview
Video

Enschedese detailhandel: duidelijk verschil met eerste golf

Het coronavirus treft de detailhandel ongekend fors. Hebben we straks te maken met een aanzienlijke leegstand of is het booming business in bepaalde sectoren? En welk gevoel heerst in Enschede?

Rustig

De Enschedese winkeliers schetsen een somber beeld. Het is rustig, mensen gaan gericht winkelen en de sluiting van de horeca is voelbaar. “Ik ben wel voorstander van een totale lockdown. De boel helemaal dicht. Daarmee helpen we wel bijvoorbeeld alle mensen die dus nu wel gesloten zijn. En dat de horeca straks weer open gaat. Dat is enorm noodlijdend”, meldt Ellen Schepers, eigenaresse van kledingwinkel Scooter. “ Want 2020 kan je op geen enkele manier meer goed maken.”

Bang voor volledige lockdown

De detailhandel in Enschede redt zich momenteel nog. Maar een volledige lockdown? “Ik ben heel bang voor een tweede lockdown”, aldus Marianne Schouten van Mevrouw Janne. “Ik weet niet wat dat dan inhoudt en wat het gaat brengen allemaal.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.