Verkeer
Stuur appje
Zoek

Podiumbeesten opgelet: Enschedese musicalvereniging houdt 'hondenauditie' voor Legally Blonde

231221 legallyblonde
Beeld: Music All

Is jouw hond een echt podiumdier? Dan is dit zijn of haar kans. Enschedese musicalvereniging Music All is namelijk op zoek naar twee getalenteerde honden die in maart de show willen stelen bij de vertolking van musical Legally Blonde in de Hengelose schouwburg.

Bij voorkeur is de vereniging op zoek naar een chihuahua en Engelse buldog, maar de kans dat precies die rassen gevonden worden schat de musicalclub klein. Daarom zijn alle viervoeters welkom om auditie te doen.

Regisseur Daniëlla van der Stelt heeft echter wel wat voorkeuren. "In de echte musical worden de hondenrollen ingevuld door een grotere en een kleine hond en de rollen zijn daarop geschreven. De kleine hond moet eigenlijk in een tas passen en de grotere hond mag best een beetje lomp zijn." Ze stelt dat het uiteraard ook belangrijk is dat de honden niet in paniek raken. "Er gebeurt een hele hoop op het podium en natuurlijk heb je ook klappende mensen, dus het zou mooi zijn als ze dan niet van het podium vliegen."

Legally Blonde

Van der Stelt mag dus als regisseur met dit stuk aan de slag. "Het is een hele vrolijke en over-de-top Amerikaanse musical, maar het heeft ook een mooie diepere boodschap die verder gaat dan alleen de roze handtasjes en het uiterlijk."

Legally Blonde gaat over 'dom blondje' Elle Woods. Ze heeft alles: veel vriendinnen, lieve ouders en haar prins op het witte paard. Tenminste, dat denkt ze. Wanneer Elle verwacht dat haar vriend Warner op één knie zal gaan, besluit hij dat ze niet slim genoeg is voor hem en zoekt hij zijn geluk in een rechtenstudie. Om hem terug te winnen volgt ze hem naar de Harvard-universiteit. En dat zet alles op de kop.

Aanmelden

Op de website van de musicalvereniging staat een formulier waar hondeneigenaren hun viervoeter kunnen opgeven. De auditie zal gehouden worden in Enschede op zondag 28 januari van 14.00 tot 16.00 uur. De precieze locatie wordt doorgegeven na aanmelding.

De musical zal in maart in de Hengelose schouwburg opgevoerd worden. De kaarten zijn te koop via de website van Schouwburg Hengelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.