Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almeloër verdacht van jarenlange ontucht met dochter: "Ik wil jou nooit meer in mijn leven!"

230510 rechtbank almelo
De emoties liepen hoog op in de rechtbank in Almelo.
Beeld: RTV Oost

Ze zou door haar vader ruim negen jaar lang mishandeld en seksueel misbruikt zijn. De 43-jarige man uit Almelo ontkent juist alles wat zijn dochter beweert. Daardoor liepen de emoties hoog op in de rechtbank in Almelo. "Ik had gehoopt dat er een schijntje menselijkheid in jou zou zitten", verzuchtte de dochter hardop.

Goede vriendin

Volgens de inmiddels jonge vrouw is ze door haar vader vanaf haar elfde tot haar twintigste, toen ze het huis verliet, structureel seksueel misbruikt. De zaak kwam aan het licht, toen de vrouw haar verhaal deelde met een goede vriendin.

Naast beschuldigingen van misbruik wordt de Almeloër ook beticht van huiselijk geweld. Het Openbaar Ministerie legt hem voor dit verwijt een aanzienlijk aantal aanklachten ten laste. Zo zou hij zijn dochter gestompt en getrapt hebben, nadat ze een koffiekopje niet goed had afgewassen. Ook zou hij tijdens een van zijn woede-uitbarstingen een stofzuiger naar haar hoofd hebben gesmeten.

“Al die verhalen, waarom? Je moet de waarheid zeggen, de waarheid is belangrijk!”

Strenge vader

De vader ontkent alle beschuldigingen stellig. Hij zegt dat hij zijn dochter nog nooit met 'één foute vinger' heeft aangeraakt. Wel geeft hij aan dat hij altijd een strenge vader is geweest. "Maar wat hier wordt gezegd, daar klopt helemaal niks van."
Dochter

Hij zegt geen flauw idee te hebben hoe zijn dochter bij deze verwijten komt. Wel stelt hij in de rechtbank hardop een vraag aan zijn dochter. "Al die verhalen, waarom? Je moet de waarheid zeggen, de waarheid is belangrijk!"

“Ik had gehoopt dat er een schijntje menselijkheid in jou zou zitten.”

Spreekrecht

Tijdens de zitting bleek het moeilijk voor het slachtoffer om haar emoties in bedwang te houden, maar ze wilde absoluut gebruik maken van haar spreekrecht. De woede naar haar vader is enorm. Vooral het feit dat hij zijn daden niet erkent, raakt haar diep: "Ik had gehoopt dat er een schijntje menselijkheid in jou zou zitten."

Ook vertelt ze de rechtbank dat ze de man die vandaag terechtstaat nooit meer in haar leven wil hebben. "Je verdient het niet om vader genoemd te worden. De rechters noemen je vandaag een verdachte, maar ik weet dat je schuldig bent!"

Jarenlange celstraf geëist

Vijf jaar lang achter de tralies, dat is de straf die de officier van justitie vindt passen bij de vermeende daden van de 43-jarige Almeloër. Ze zegt dat er naast de verklaring van het slachtoffer voldoende steunbewijs ligt om een jarenlange gevangenisstraf te eisen. Zo hebben andere gezinsleden het verhaal over de stofzuiger bevestigd en bij de politie verklaart dat de man des huizes meerdere malen ontbloot de slaapkamer van het slachtoffer is binnengelopen.

De advocate van de Almeloër eist vrijspraak. Ze geeft aan dat de details in de verschillende verklaringen van het slachtoffer over het seksueel misbruik tegenstrijdig zijn. Ook wil de raadsvrouw dat haar cliënt wordt vrijgesproken van de verdenking van huiselijk geweld. Volgens haar is er hoogstens een 'corrigerende tik' uitgedeeld.

De rechtbank in Almelo doet op 5 januari uitspraak.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.