Verkeer
Stuur appje
Zoek

Vanaf nu binnen vier uur met de trein van Hengelo naar Berlijn

231212 ns FOTO NS
Nog sneller met de trein naar Berlijn: sinds dit weekend is de reistijd van de IC Berlijn van Hengelo naar de Duitse hoofdstad met een half uur verkort: binnen vier uur kun je er zijn.
Beeld: NS

Nog sneller met de trein naar Berlijn: sinds dit weekend is de reistijd van de zogeheten IC Berlijn van Hengelo naar de Duitse hoofdstad met een half uur verkort: binnen vier uur kun je er zijn. Onder meer doordat verschillende stations uit de dienstregeling zijn gehaald en door aanpassingen aan het spoor is de reistijd korter geworden voor mensen uit Hengelo en omgeving. Voor Almeloërs wordt de reistijd juist langer: station Almelo is een van die geschrapte stations.

Andere locomotieven

De tijdswinst wordt onder meer gehaald door gebruik van andere locomotieven. De nieuwe locs kunnen in Nederland én in Duitsland rijden, waardoor er bij de grens niet meer gewisseld hoeft te worden. Het gaat om tijdelijk gebruik van deze locomotieven, in afwachting van de nieuwe treinen, waar de Deutsche Bahn mee bezig is. Verder zijn er nu ook meer zitplaatsen en is de infrastructuur aangepakt.

17112023 Oldenzaal werkzaamheden station
Lees ook
Aanleg nieuw perron op treinstation Oldenzaal in afrondende fase: ‘Heel mooi werk’

Almelo geschrapt

De IC Berlijn stopt zoals gezegd vanaf nu niet meer op station Almelo. Wel wordt er in Nederland gestopt in Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer en Hengelo. In Duitsland wordt niet meer gestopt op de stations Bad Oeynhausen, Minden en Wolfsburg.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.