Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschedese Lynn (21) wordt nieuwe eigenaar van Twentse theaterschool Luna

De Twentse theaterschool Luna krijgt een nieuwe eigenaar. Juliëtte Maarseveen legt na achttien jaar haar werk neer en geeft het stokje over aan de Enschedese Lynn Bloemen. De 21-jarige Bloemen gaat de ongeveer honderd leden nu begeleiden. Maarseveen blijft nog bij de theaterschool om de Enschedese nog te helpen. In januari draagt ze het stokje helemaal over.

“Het wordt waarschijnlijk een hele emotionele middag wanneer ik eindelijk stop. Je sluit toch een enorme periode van je leven af”, zegt Maarseveen. Zij begon ongeveer vijfentwintig jaar geleden in het theater en startte zeven jaar later theaterschool Luna op. “Het is een mooi moment om nu te stoppen. Ik gaf al weinig les meer, dit maakt het makkelijker om afscheid te nemen. De nieuwe lichting kent mij namelijk niet.”

Nieuwe start

Voor Bloemen staat er een enorm avontuur te wachten als eigenaresse van de theaterschool. “Het is spannend, maar ik heb er heel veel zin in”, zegt de Enschedese. Toch start ze niet met niks. “Ik laat alles na aan Lynn. Zo heeft ze direct de beschikking over decors, theaterteksten en muziekstukken”, zegt Maarseveen.

Luna kinderen tijdens voorstelling 4 1
Beeld: Theaterschool Luna

Alleen jongeren en kinderen

Bloemen kwam zelf als kind bij theaterschool Luna. “Ik was ongeveer 10 toen ik begon met spelen”, zegt Bloemen. “En ze durfde niks en moet je nou eens kijken waar ze staat”, voegt Maarseveen toe. Theaterschool Luna is een theater waar alleen maar jongeren onder de 21 spelen, maar ook kinderen kunnen terecht op één van de locaties in Twente. Luna ontwikkelt activiteiten in Enschede, Hengelo, Borne, Oldenzaal en Eibergen.

Toekomst

De 21-jarige Bloemen mag in januari beginnen als nieuwe eigenaresse van Luna, maar is niet van plan om direct veel aan te gaan passen. “Ik wil het familiegevoel behouden. Dat is voor mij één van de belangrijkste thema’s”, zegt Bloemen. Momenteel werkt ze met de groepen toe naar het afscheid van Maarseveen. “We leven normaal gesproken naar de open dag, maar dit keer zal het mijn laatste als eigenaresse zijn”, zegt de oprichter van de theaterschool.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.