Verkeer
Stuur appje
Zoek

Burgemeester sluit in Boswinkel het tiende Enschedese drugspand van dit jaar

20231129 Drugspand verzegeld drugshandel drugs Enschede Europalaan
De rijtjeswoning aan de Europalaan moet zes maanden gesloten blijven.
Beeld: News United/Dennis Bakker

De toegang tot een woning aan de Europalaan in Enschede moet de komende zes maanden verzegeld blijven. Burgemeester Roelof Bleker heeft het pand laten sluiten, omdat er bij een inval van de politie afgelopen zomer onder meer harddrugs en een vuurwarpen is aangetroffen.

De inval had plaats op 18 juli. Behalve de harddrugs en het wapen werden ook een grote som contant geld en een grote hoeveelheid hennep aangetroffen in de woning. Een man en een vrouw werden aangehouden.

Tiende pand dit jaar

De geconstateerde feiten en omstandigheden in het pand maken het volgens de gemeente dat er sprake was van een ernstige bedreiging voor de openbare orde en veiligheid. Uit een rapportage van de politie zou blijken dat de rijtjeswoning een wezenlijke rol vervuld in de keten van drugshandel.

Op basis van de Opiumwet kan de burgemeester drugspanden sluiten. In dit geval moet de toegang tot 28 mei verzegeld blijven. Tot nu toe zijn er dit jaar tien drugspanden in Enschede gesloten, vorig jaar ging het om dertien panden. Dit zijn niet alleen woningen, maar ook bedrijfspanden zoals onlangs aan de Midzomerweg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.