Verkeer
Stuur appje
Zoek

Burgemeester sluit bedrijfspand en winkel in Enschede vanwege drugshandel

235464 Pillen
Beeld: Pixabay

Een bedrijfspand aan de Midzomerweg en een winkelpand aan de Molenstraat moeten op last van de Enschedese burgemeester Roelof Bleker langere tijd op slot blijven. In beide panden is sprake geweest van handel in (hard)drugs.

Tot op heden zijn er in 2023 negen drugspanden in Enschede gesloten door de burgemeester. Vorig jaar ging het in totaal om dertien panden. De gemeente Enschede voert een sluitingsbeleid bij het aantreffen van hard- en softdrugs in een woning of pand. Dit gebeurt op basis van nauwe samenwerking tussen gemeenten, politie en Openbaar Ministerie.

Bedrijfspand jaar op slot

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat vanuit een bedrijfspand aan de Midzomerweg - op bedrijventerrein Euregio - handel in harddrugs plaatshad. Er is niet alleen een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen in het pand, maar ook was er een grote som contant geld, een tabletteermachine en een geldmachine aanwezig.

Drugspand
Lees ook
Opnieuw woning in Glanerbrug gesloten vanwege drugshandel

Het bedrijfspand moet van burgemeester Bleker voor een periode van twaalf maanden, tot 14 november 2024, gesloten blijven. Eerder deze is ook al de toegang tot een winkelpand aan de Molenstraat verzegeld. Ook vanuit het pand aan de rand van de Enschedese binnenstad is er sprake geweest van drugshandel. De sluiting geldt voor een duur van zes maanden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.