Verkeer
Stuur appje
Zoek

Studenten nemen al drie seizoenen Kleine Willem over tijdens Huize Enschede: ‘Dit is onze huisavond geworden’

Voor veel studenten zijn maandagen de avond waar ze samenkomen in hun studentenhuis of in de kroeg. Door theatervoorstelling Huize Enschede zijn de laatste twee jaar inmiddels negen van die maandagen doorgebracht in het theater. In de voorstelling staat het fictieve 13e SHE-huis (Huize Enschede) centraal en worden veel grappen gemaakt over de huidige studentencultuur in Enschede.

“De reacties zijn positief, het is herkenbaar en ze vinden het verhaal gelukkig mooi”, zegt tekstschrijver Bran Remie. De studenten komen massaal naar deze editie die ook nog eens horrorelementen bevat. “Ik denk dat ik volgende week weer kom”, aldus één van de studenten die komt kijken. Een andere student geeft aan dat hij er elke aflevering bij was. “Dit is onze huisavond geworden.”

Nieuwe thuishaven

“Het is ontzettend leuk om na de voorstelling met de studenten te praten. Vaak vertellen ze ons in de foyer nog meer verhalen, omdat ze iets in de voorstelling hebben gehoord”, lacht acteur Danny Westerweel. Hij speelt in de voorstelling huisnestor Maurits Ariëns en dompelt zich met enige regelmaat onder in het Enschedese. “Wij gaan nog wel eens een biertje drinken na de tijd”, aldus Westerweel.

Huize Enschede seizoen 3 thumbnail
Beeld: 1Twente

Seizoen 3

Na de tragedie op het oud en nieuwfeest (seizoen 1) en de escalatie tijdens het ouwelullendiner (seizoen 2) wordt Huize Enschede niet meer bewoond. Bijna vijf jaar gaat voorbij tot de oud-bewoners een brief ontvangen. Ze moeten binnen drie dagen terugkomen naar Huize Enschede zodat ze er zijn op de dag dat het precies vijf jaar geleden is dat de rampavond plaatsvond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.