Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wegens succes verlengd: Enschedese theatervoorstelling krijgt nieuw seizoen (en dat is sneller dan je denkt)

Huize Enschede Scènefoto 1 Tjeerd Derkink
Beeld: Tjeerd Deernink

Het derde seizoen van de Enschedese theatervoorstelling Huize Enschede gaat op maandag 6 november van start. Huize Enschede is een voorstelling over het dertiende fictieve SHE studentenhuis in Enschede. De voorstellingen zijn gemaakt door oud-student en tekstschrijver Bran Remie, die met zijn voorstelling meer studenten naar het theater wil laten gaan.

Het is inmiddels de tweede keer dat de voorstelling verlengd wordt. Eerst kwam er een seizoen twee met drie afleveringen. Voor seizoen drie is dit ook het geval. De drie nieuwe afleveringen zijn steeds op maandag- en dinsdagavond te zien: aflevering één op 6 en 7 november, aflevering twee op 13 en 14 november en aflevering drie op 20 en 21 november. De voorstellingen beginnen om 20.30 uur in de Kleine Willem in Enschede.

Studenten naar theater

Tekstschrijver Bran Remie probeert met zijn voorstelling zoveel mogelijk studenten naar het theater te krijgen. Hij heeft de tekst gebaseerd op gesprekken te gaan met bewoners van verschillende SHE-huizen. SHE staat voorStudenten Huizen Estafette en omvat de twaalf oudste studentenhuizen van de stad.

In de voorstellingen zullen er voor de studenten genoeg herkenningspunten zijn. “Huize Enschede vertelt het verhaal van studentenstad Enschede. Studenten zullen veel herkennen, maar zeker niet alles.” Naast een avond in het theater is er na de tijd een ‘afterparty' met DJ.

Huize Enschede Scènefoto 2 Tjeerd Derkink
Beeld: Tjeerd Dernink

Seizoen drie

Na de tragedie op het oud en nieuwfeest (seizoen 1) en de escalatie tijdens het ouwelullendiner (seizoen 2) wordt Huize Enschede niet meer bewoond. Bijna vijf jaar gaat voorbij tot de oud-bewoners een brief ontvangen. Ze moeten terugkomen naar Huize Enschede, binnen drie dagen, zodat ze er zijn op de dag dat het precies vijf jaar geleden is dat die rampavond plaatsvond.

Volgens Bran Remie wordt het derde seizoen zo mogelijk nog dramatischer dan de eerste twee. “Er zitten zelfs wat horrorelementen in."

Bran Remie  Ernst Bergboer
Lees ook
Huize Enschede toont rauwe kant van het leven in een studentenhuis
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.