Verkeer
Stuur appje
Zoek

Coureur Mariska Bos van het Solar Team 2019 ziet haar zusje Jessica tweede worden: ‘Ik ben zo trots op haar’

In Solar Team Twente komt het geregeld voor dat de familieleden elkaar opvolgen. Zo ook in de familie Bos. Tijdens de editie van 2019 deed Mariska Bos mee met het WK voor zonneauto’s. Die editie eindigde tragisch in de berm nadat een windvlaag de auto over de kop deed slaan. Aan de wedstrijd van dit jaar, waar het studententeam tweede werd, deed zusje Jessica mee.

Mariska is oud-teamlid, maar nog steeds betrokken bij Solar Team Twente. “Momenteel help ik met de sollicitatieprocedure voor het nieuwe innovatieteam.” De nieuwe ploeg gaat de komende tijd al aan de slag met de huidige zonneauto en moet met de data uit Australië werken aan verbeteringen. Daarnaast heeft Mariska ook veel tips kunnen geven aan haar zus die tijdens deze editie van het studententeam in het managementteam zat.

Keukentafel

Dat er in de familie Bos mensen zitten met hart voor het team is te zien bij de moeder van beide oud-teamleden. “Alles wat gebreid of genaaid moest worden, deed zij. Ze is meerdere edities gevraagd om te helpen." Het meedoen aan het Solar Team Twente was belangrijk voor de zusjes Bos. “Het is zo fijn dat je de ervaringen met elkaar kunt delen.”

Videobellen

Mariska kon haar geluk niet op toen ze erachter kwam dat het team in Australië tweede werd. “Ik heb toen met mijn zusje kunnen bellen. Ze was net uit de fontein geklommen, waar ze traditioneel inspringen na de race. Het eerste wat ze tegen me zei is dat ze wel ietwat teleurgesteld was, maar bij mij overheerste de trots.”

Coureur

Tijdens de editie van 2019 waar de zonneauto niet op eigen kracht de finish haalde, was Mariska één van de drie coureurs. “Tijdens het ongeluk reed Evert. Toen de auto in Adelaide aankwam, was het ook aan hem om dat laatste stukje over de finish te rijden.”

“Je krijgt als coureur niet heel veel mee van de race en is het bij vlagen saai”, lacht het oud-teamlid. “Wel is het heel erg gaaf als je over nieuw asfalt rijdt. Dan is alles stil en glij je over de weg.” Mariska had wel één probleem waar ze tijdens de race mee kampte. “Het is heel erg warm rond de evenaar. Dat was een verschrikking.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.