Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelo maakt parkeren in binnenstad één maand lang gratis

20231020 parkeergarage Stadsbaken Almelo
Ook parkeergarage de Stadsbaken is de hele decembermaand gratis te gebruiken
Beeld: Inger Bosman

Een bezoekje aan de binnenstad van Almelo wordt in december een stuk goedkoper: parkeren in alle parkeergarages in het centrum is de gehele maand gratis. Dat is het plan van ondernemersvereniging Centrum Almelo Aktief (CAA) samen met de gemeente om meer bezoekers naar de stad te trekken.

Sinds dit jaar trekt de gemeente jaarlijks 300.000 euro uit om parkeren in de binnenstad te verbeteren. Ondernemers konden meedenken. Het overgrote deel van dit budget wordt nu ingezet om gratis parkeren in de binnenstad mogelijk te maken gedurende de decembermaand.

Nog niet helemaal rond

Nog niet alle details zijn rond. “Het college van B&W gaat ermee akkoord, maar het moet nog worden uitgewerkt”, zegt wethouder binnenstad Jan Martin van Rees. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met mensen die een parkeerabonnement hebben? De gemeente zorgt er in ieder geval voor dat het exacte plan er vóór december ligt.

Ondernemers gevraagd

Ondernemers is gevraagd om met ideeën te komen om parkeren te verbeteren. Yvonne Aman, coördinator bij CAA, geeft aan dat dit plan een uitprobeersel is: “Het is nog niet bewezen of het werkt, daarom doen we een pilot. Er moet nog wel een en ander worden uitgedacht.” Het doel van de ondernemersvereniging is om eind dit jaar 30 procent meer bezoekers naar de binnenstad te halen. Met deze pilot hoopt CAA ook toeristen van buiten de stad te lokken.

Evenementen binnenstad tijdens feestmaand

Met het gratis parkeerbeleid in december wil de gemeente evenementen in de binnenstad aantrekkelijker maken. De ijsbaan zal weer komen en sinterklaas maakt een intocht. Het overgebleven geld gaat mee naar volgend jaar.

Momenteel is het elke koopzondag al gratis om de auto in parkeergarages van de binnenstad neer te zetten. Of volgend jaar weer het parkeren gratis wordt in december is nog onduidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.