Verkeer
Stuur appje
Zoek

In Almelo wordt er een jaar lang geld opgehaald voor Hospice Leendert Vriel

In Almelo wordt er een jaar lang geld opgehaald voor Hospice Leendert Vriel. Dit gaat serviceclub Innerwheel Almelo verwezenlijken. Elk clubjaar kiest de club een nieuw lokaal doel om te steunen. Vervolgens organiseert Innerwheel een jaar lang verschillende acties waarmee er geld opgehaald wordt.

Bereid om te helpen

Innerwheel is een van de grootste serviceclubs wereldwijd waarvan er 63 clubs gevestigd zijn in heel Nederland. “In Almelo hebben we 30 leden”, vertelt Innerwheel club-lid Christel van Ham bij 1Twente Vandaag. “Er zijn altijd mensen die hulp nodig hebben en zelf niet in staat zijn om dat voor elkaar te krijgen. Wij kunnen dat wel en zijn bereid om te helpen.”

Elk clubjaar loopt van september tot september in het volgende jaar. Afgelopen jaar heeft Innerwheel Almelo geld opgehaald voor de Eethoek. “Dat is een gaarkeuken in Almelo”, legt voorzitter Rubie Kroon uit. “Daar hebben we dit jaar 3000 euro voor opgehaald.”

Hospice

Elk clublid mag een doel indienen en vervolgens stemmen alle clubleden op hun favoriete doel. Het doel dat de meeste stemmen krijgt wordt het doel waar Innerwheel Almelo vervolgens een jaar lang geld voor gaat ophalen. “Daar is dit jaar het hospice uitgekomen. Ik denk dat dat ook te maken heeft met dat het steeds actueler wordt”, zegt Kroon.

Het hospice wil het opgehaalde geld gebruiken voor complementaire zorg. “Dat is zorg bovenop de normale zorg”, vertelt van Ham. “Het hospice wil graag meer bieden. Denk aan muziekboxjes aanschaffen zodat mensen op hun kamer naar hun favoriete muziek kunnen luisteren. Maar ook luxere dingen zoals schoonheidsbehandelingen, massages, reiki en dat soort dingen. Extraatjes. Het leidt af van de pijn.”

Acties

Door middel van verschillende acties moet er dus geld binnenkomen voor Hospice Leendert Vriel in Almelo. Een actie staat al vast: de terugkerende wijnactie. “Wij hebben contact met Wijn van Nu uit Bornerbroek en die selecteren wijnen voor ons. Daar maken we een selectie uit van twee soorten witte wijn en twee soorten rode wijn. Er gaat twee euro per verkochte fles naar het goede doel en we verkopen de wijnen per doos,” vertelt de voorzitter van Innerwheel Almelo. De wijnactie is een geslaagde actie volgens Kroon, maar toch probeert ze samen met de andere leden nog meer acties op te zetten. “We proberen creatief na te denken over hoe we nog meer geld kunnen ophalen.”

De hulp hoeft zich volgens Kroon niet alleen maar in geld uit te drukken. “We willen dit onderwerp graag onder de aandacht brengen en misschien zijn er dan wel mensen die zich willen aanbieden die bijvoorbeeld kunnen masseren.”

icon_main_info_white_glyph

Meer informatie

Voor meer informatie en op de hoogte blijven van Innerwheel Almelo, zie de Facebookpagina.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.