Verkeer
Stuur appje
Zoek

Met een goed gevoel naar de training in Almelo: theatervoorstelling over positivisme binnen de sportclub

230929 voorstelling kom op nou jongens ewald van kouwen
Beeld: Sportbedrijf Almelo

Sporten met plezier en zelfvertrouwen. Tenminste, dat is de bedoeling. In de nieuwe theatervoorstelling van Stichting Positief Coachen besteden ze onder andere aandacht aan de prestatiedruk voor kinderen tijdens het sporten. Ouders, verzorgers en trainers krijgen handige tips die zij thuis of bij de sportclub kunnen toepassen. De voorstelling ‘Kom op nou jongens!’ reist door het hele land en is binnenkort te zien bij Studio15 in Almelo.

De theatervoorstelling ‘Kom op nou jongens!’ is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. “De voorstelling gaat over Maarten, de vader van één van de jeugdspelers van de sportclub. Binnen de club willen ze aanpassingen doen, zodat kinderen met plezier en zelfvertrouwen gaan sporten. Op zijn werk begint Maarten hierdoor ook over positivisme en dit blijkt goed uit te pakken.”, legt Ewald van Kouwen uit. Hij is de oprichter van Positief Coachen en geeft theatervoorstellingen over een positief klimaat. “Het draait niet alleen om sport. Ook werk, school en relaties spelen een grote rol.”

Ontstaan

Stichting Positief Coachen is vijftien jaar geleden opgericht door Van Kouwen. De stichting ondersteunt sportclubs om aan een positief klimaat te werken door middel van theatervoorstellingen. “Dit is de vijfde voorstelling die ik speel”, vertelt de bedenker, “Het idee ontstond door een wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit in Amsterdam over negativisme binnen sportverenigingen. De wetenschappers benaderden ons met feiten en wij hebben ervoor gezorgd om dit in een positief en humoristisch jasje te stoppen.” Voor de theatervoorstelling heeft de stichting dan ook nagedacht over een bijpassende titel. “Eén van de dingen die een vader langs de kant roept is ‘Kom op nou jongens!’. Dit vonden wij wel toepasselijk.”

Handige tips

De theatervoorstelling is bedoeld voor ouders, verzorgers en trainers. Zij krijgen handige tips over hoe kinderen beter kunnen presteren, niet snel afhaken en daardoor minder ‘gedoe’ hebben op club. Na afloop van de uitvoering gaat Van Kouwen met de bezoekers in gesprek en krijgen zij via de mail een samenvatting van het verhaal en bijbehoordende tips toegestuurd.

icon_main_info_white_glyph

Vrijkaarten

De theatervoorstelling wordt aangeboden door de gemeente en Sportbedrijf Almelo. Op 9 oktober is de uitvoering te zien bij Studio15 aan de Kolthofsingel 15 van 19.30 uur tot circa 20.45 uur.

De voorstelling ‘Kom op nou jongens!’ is gratis toegankelijk. Kaarten zijn te verkrijgen via www.komopnoujongens.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.