Verkeer
Stuur appje
Zoek

Eerste editie Catwalk Meets Enschede in gemeentehuis: ‘Als ik vanavond in bed lig, denk ik al aan volgend jaar’

Milaan Fashion Week is net voorbij, maar in Enschede zie je deze donderdagmiddag modellen in alle soorten en maten. Mensen met en zonder een beperking liepen over de catwalk in zelfgemaakte outfits en met mooie tassen tijdens de eerste editie van Catwalk Meets Enschede, die plaatsheeft in het Enschedese gemeentehuis. Modellen van Stichting Aveleijn en Stichting Ingehaakt trappen met deze show de Week van Toegankelijkheid en de Week tegen Eenzaamheid af.

"Catwalk Meets Enschede staat voor de eerste keer op de planning, maar als ik de reacties zo zie, kunnen we dit elk jaar wel doen," zegt presentator Jeroen Ottink. Naast tientallen nerveuze, maar enthousiaste deelnemers is er ook voornamelijk klappend publiek aanwezig. "Ik heb vandaag alleen maar mensen zien lachen," meldt Ottink.

Eerste maar niet de laatste

Ottink presenteert het programma samen met Annet Loeven van de Adviescommissie Toegankelijkheid Enschede. Rolstoelgebruiker Loeven straalt van geluk als ze de aftrap van de middag doet. "Als ik vanavond in bed lig, denk ik alweer aan volgend jaar. Ik vind dit zo geweldig," zegt de Enschedese.

Afbeelding Catwalk Meets Enschede Julian Vriend
Beeld: Julian Vriend

Aftrap

De modeshow in het gemeentehuis markeert het begin van de Week van Toegankelijkheid en de Week tegen Eenzaamheid. Beide weken staan in het teken van inclusie en participatie in de maatschappij en dat werd op de catwalk goed duidelijk gemaakt. "Mensen kunnen zich niet eenzaam voelen als ze zo veel plezier hebben. Dat is de magie van zo'n middag," aldus Ottink.

Ook de deelnemers van Stichting Ingehaakt en Stichting Aveleijn genieten van de modeshow. "Ik ben wel een beetje zenuwachtig, maar tegelijkertijd kijk ik er erg naar uit. Ik kan gewoon niet stoppen met lachen," meldt één van de deelnemers. Naast de modeshow is er live-muziek van de Enschedese zangeres Silke Veld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.