Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose Mirthe in halve finale ‘Een Jaar Van Je Leven’ en maakt kans op geldbedrag van bijna 8,5 ton

20230824 Een jaar van je leven portret 34
Mirthe Hazenberg uit Almelo bij laatste drie van Een Jaar Van Je Leven
Beeld: Talpa Network

Eén jaar lang met een stel vreemden in een huis wonen, compleet afgesloten van de buitenwereld. Veertig mensen deden het, waaronder Mirthe Hazenberg (27) uit Almelo. Zij staat in de halve finale van het programma ‘Een Jaar Van Je Leven’. En het te winnen bedrag is niet misselijk: 846.515 euro om precies te zijn.

De deelnemers sloten zich vrijwillig op in een loods en moesten de telefoon inleveren. Geen enkel contact met het thuisfront en geen idee van wat er zich buiten de muren afspeelde. Door middel van eliminatieopdrachten verlieten de bewoners één voor één de loods. Sommige vertrokken vrijwillig omdat ze heimwee hadden of omdat ze slecht nieuws ontvingen. Nu zijn er nog drie deelnemers over.

Een miljoen euro

Opdrachten die Mirthe bijna een jaar lang doorstond om zo ver te komen, waren bijvoorbeeld rekensommen oplossen, een dansmarathon doen of een muur beklimmen. Ze streed voor een prijzenpot van een miljoen euro. Daar is een stuk minder van over, omdat het huishoudpotje aangedikt moest worden gedurende het jaar.

Finale op vrijdag

Op vrijdagavond is de laatste aflevering te zien op SBS 6 om 19.30 uur. Met eerste de halve finale en daarna de beslissende ronde. Degenen die de livestream hebben gekeken, weten al of Mirthe door is of niet. Naast de dagelijkse uitzending, waren de inwoners van de loods 24 uur per dag te bekijken via een livestream.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.