Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose zangeres Anika van Driel kijkt terug op zangavontuur: ‘Meedoen was winnen op zich’

De Almelose Anika van Driel schitterde een aantal weken in de nieuwe talentenjacht ‘The Talent Scouts’ op SBS6. Ze stond in de finale, maar greep net naast de winst. Voor de zangeres voelt het niet als een teleurstelling, vertelde ze in de uitzending van 1Twente Vandaag.

Intensief traject

Meedoen aan een talentenjacht is niet niks, volgens de Almelose zangeres. “Het is een intensief traject geweest. Los van de repetities hadden we ook draaidagen. Met alle finalisten zijn we naar Pinkpop geweest. In de uitzending laten ze twintig minuten zien, terwijl het een draaidag was van twaalf uur.”

Van Driel heeft veel van het zangavontuur geleerd. “Door het programma heb ik meer bevestiging voor mijzelf gekregen en weet ik zeker dat ik door wil in de muziek.”

Contact

Nu, drie weken later, heeft Van Driel nog altijd contact met haar scout Flemming. “Ik heb heel veel aan hem gehad. Laatst hebben we met alle finalisten bij elkaar gezeten. Hier hebben we besproken hoe we onze carrières voor ons zien. Flemming deelde zijn ervaringen, we kregen tips en hij wil ons helpen waar nodig.”

Conservatorium

De Almelose zit dus niet stil na haar avontuur in ‘The Talent Scouts’: “Ik ben begonnen aan het conservatorium in Enschede. Het studeren was ik al van plan, maar het programma heeft er wel aan meegeholpen om door te gaan.”

Tijdens de studie verdiept ze zich in sing- en songwriting. Met name het schrijven van Nederlandstalige nummers. “Dat is mijn plan. En dan daarmee doorbreken in Nederland."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.