Verkeer
Stuur appje
Zoek

Volkstuinvereniging Schelfhorst in Almelo is een groot succes: 'We hebben een wachtlijst'

Schermafbeelding 2023 07 25 om 10 31 07
De volkstuinvereniging aan de Veenelandenweg
Beeld: Google Streetview

Eigen paprika’s of kroppen sla: de volkstuinvereniging Schelfhorst in Almelo is een groot succes. Mensen met groene vingers van alle leeftijden hebben het naar hun zin in de tuinen. De belangstelling voor een volkstuintje is zelfs zo groot, dat de vereniging een wachtlijst heeft.

Voorzitter Johan Hassing is erg blij met de grote hoeveelheid interesse. “Maar er komt pas een tuin vrij als er iemand mee stopt. Het is niet zo dat je na zoveel jaar je tuin moet afgeven aan een ander.”

Wachtlijst

De volkstuinen in Almelo worden volgens Hassing onder de ‘jongere mensen’ steeds populairder maar het grootste deel van de leden is 65+. “Ons oudste lid is eind in de tachtig jaar. Uiteindelijk stoppen leden als ze het lichamelijk niet meer aankunnen of als ze er geen tijd meer voor hebben. Dan geven we de tuin door aan de eerst volgende op de wachtlijst.” Iedereen kan zich aanmelden voor een tuintje volgens Hassing. “Het maakt niet uit of je wel of geen verstand hebt van tuinieren. De leden helpen elkaar.”

Tachtig jaar en tachtig leden

Al ruim tachtig jaar wordt er enthousiast getuinierd op de Schelfhorst bij de Veenelandenweg in Almelo. “Het is voor veel mensen fijn om buiten bezig te zijn en zo ook in contact te komen met elkaar”, vertelt Hassing. Volkstuinvereniging Schelfhorst heeft tachtig leden.

Nieuwe aanmeldingen

Op 15 juli organiseerde de volkstuinvereniging in Almelo een open dag en ook daar zijn weer veel nieuwe aanmeldingen uit voortgekomen. “Die mensen zullen toch even geduld moeten hebben, maar we doen ons best om mensen zo snel mogelijk een plekje te geven”, zegt Hassing.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.