Verkeer
Stuur appje
Zoek

Van Expeditie Robinson tot liedjes zingen: FestivAlmelo bijna van start

  • 230712 Festiv Almelo 4
    Beeld: Avedan
  • 230712 Festiv Almelo 3
    Beeld: Avedan
  • 230712 Festiv Almelo 1
    Beeld: Avedan
  • 230712 Festiv Almelo 2
    Beeld: Avedan

Zes weken lang sporten, bakken, spelen en zingen: voor het derde jaar op rij vindt het zomerse FestivAlmelo plaats in de gemeente Almelo. Het evenement staat in het teken van verschillende sportieve en culturele activiteiten. Van apenkooi tot knutselen: niemand hoeft zich te vervelen tijdens de zomervakantie.

“Hoe mooi is het om in de hele gemeente Almelo activiteiten te organiseren voor kinderen en jongvolwassenen?”, vertelt Femke Keupink. Keupink is manager van sport en gezondheid bij Sportbedrijf Almelo. In samenwerking met Avedan, Kaliber Kunstenschool en Studio15 maken zij het mogelijk om meer dan honderdvijftig activiteiten te organiseren, verspreid door de hele gemeente.

Het begin

Drie jaar gelden vond de eerst editie van het FestivAlmelo plaats. Vanwege de coronamaatregelen stonden toen veel dagelijkse activiteiten stil. “Kinderen en jongeren stonden te springen om iets te kunnen doen. Hierdoor zijn we bij elkaar gekomen en is het idee van FestivAlmelo ontstaan. De gemeente heeft een extra bijdrage geleverd om het evenement waar te kunnen maken.”

“Dat er voor elk kind, in elke wijk, gratis activiteiten worden georganiseerd maakt FestivAlmelo dan ook uniek.”

Verspreid door de gemeente

Niet alleen Almelo, maar ook Bornebroek en Aadorp staan zes weken lang in het teken van de vakantieactiviteiten. In meerdere wijken van de gemeente zijn er workshops voor de kleintjes, basisschoolleerlingen en jongeren samengesteld. Bootcamp, bubbelvoetbal, knutselen en bakken: er is voor ieder wat wils. “Dat er voor elk kind, in elke wijk, gratis activiteiten worden georganiseerd maakt FestivAlmelo dan ook uniek”, zegt Keupink.

icon_main_info_white_glyph

Inschrijven

Van 22 juli tot 3 september vindt FestivAlmelo plaats in verschillende wijken in de gemeente Almelo.

Via de website van FestivAlmelo kunnen de deelnemers zich met één druk op de knop inschrijven voor de gratis activiteit(en) naar keuze. Verdere informatie over leeftijden, plaats, datum en tijd staan bij de activiteiten beschreven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.