Verkeer
Stuur appje
Zoek

Na drie jaar stilte keert het Almelose muziekfestival HobNob terug in het Schelfhorstpark

Het is eindelijk zover: de bezoekers van het muziekfestival HobNob mogen zich weer klaar gaan maken voor een dag vol met muziek, dans en activiteiten. Vanwege de coronaperiode werd het evenement drie jaar afgelast. Zaterdag 1 juli zijn ze terug in het Schelfhorstpark in Almelo met dit jaar een speciale editie: het festival viert namelijk haar vijftiende jubileumjaar.

De organisatie is blij dat HobNob na drie jaar eindelijk weer door kan gaan. “Wij kunnen niet wachten”, vertelt Hinke Mulder, zij is de voorzitter van het muziekfestival. Het evenement richt zich dan ook op alle leeftijden. Met een groot scala aan muziek en verschillende activiteiten is het een uitje voor de hele familie.

Het begin

HobNob was in de jaren 60 een jongerencentrum in Almelo. De naam staat dan ook voor gezellig samenzijn. Jaren later – in 2005 - besloot de oude vriendengroep de term in een ander jasje te stoppen door een festival te organiseren. Tot op de dag van vandaag is het HobNob Festival een begrip, met name voor Almelo en omstreken.

“HobNob is voor veel artiesten en bands een soort voorportaal geweest.”

Jubileum

Dit jaar viert het festival haar vijftiende jubileumjaar. Maar wat heeft het festival door de jaren heen zo bijzonder gemaakt? “Wat mooi is om te zien, is dat HobNob voor veel artiesten en bands een soort voorportaal is geweest”, legt bestuurslid André Tuller uit, “De toen nog onbekende bands zoals DI-RECT waren tijdens de eerste edities bij ons te gast op het festival.” Daarnaast houdt het evenement rekening met alle leeftijden en is het gratis toegankelijk.

Programma

De dag begint met de fanfare en de harmonie. Voor de kinderen heeft de organisatie een speciaal programma samengesteld: zij kunnen onder leiding van de Kaliber Kunstenschool hun eigen muziekinstrument maken. Daarnaast leren ze trommelen op een Djembé en is er een dansdemo van streetdance tot moderne dans.

Op twee podia zorgen verschillende bands voor de muzikale beleving op het festival. Van Totally Spice tot de Status Quo, voor elke muziekliefhebber is er wat wils. Volgens Mulder zorgt de organisatie iedere editie weer voor een headliner van de dag: dit jaar staat Jett Rebel op het podium in het Schelfhorstpark. “Voor een gratis festival is dit uiteraard uniek.”

Gratis toegang

Ondanks de hoge ticketprijzen tegenwoordig is het festival nog steeds gratis toegankelijk voor de bezoekers. Volgens de bestuursleden van HobNob hebben zij dit aan twee sponsoren te danken. “Urenco en Van Merksteijn maken het elke editie weer mogelijk om de bezoekers te voorzien van gratis toegang. Ook die organisaties vinden het belangrijk dat de mensen die wat minder te besteden hebben, kunnen genieten van een dagje uit.” Daarnaast werkt het festival samen met ongeveer honderd vrijwilligers. “Van de voorzitter tot de tappers, iedereen zorgt ervoor om deze dag in goede banen te leiden.”

Nieuw bestuur

Het festival gaat dit jaar door, maar wel onder leiding van een nieuw bestuur. Mulder: “Van het oude bestuur is nog één lid over, dat is onze programmeur. We hebben dit jaar een team van negen personen samengesteld. Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteiten, met of zonder ervaring.”

icon_main_info_white_glyph

HobNob Festival

Op zaterdag 1 juli vindt de vijftiende editie van het HobNob Festival plaats in het Schelfhorstpark in Almelo. Het evenement begint vanaf 13.00 uur en duurt tot 01.00 uur. Het festival is voor alle leeftijden gratis toegankelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.