Verkeer
Stuur appje
Zoek

Vier dagen Zomerfeesten De Hoeve: (bijna) hele dorp helpt mee

Foto feesttent De Hoeve 1
Beeld: Zomerfeesten De Hoeve

De tenten staan en de fusten bier worden snel aangesloten. In het kleine plaatsje St. Isidorushoeve zijn ze er klaar voor: tijd voor de Zomerfeesten De Hoeve. Tijdens dit evenement van 18 t/m 21 mei komen mensen van heinde en ver op bezoek om te genieten van muziek, de auto- en motorraces en de kermis. Voor de inwoners van St. Isidorushoeve en de bezoekers is dit een speciale editie. De eerste editie die na Corona plaatshad bleek zo’n succes te zijn dat de organisatie besloot uit te breiden.

Gedurende meerdere dagen wordt De Hoeve omgetoverd tot een levendig festivalterrein waar een breed scala aan activiteiten en attracties. Om dit goed te laten verlopen heeft het dorp een slimme oplossing gevonden. "We hebben ongeveer 1300 inwoners. Hiervan helpen zeker 750 mensen mee om dit feest goed te laten verlopen. Iedereen krijgt een taak", aldus Ivo Temmink van de mediacommissie van de Zomerfeesten.

Terug in de samenleving

Omdat het feest voornamelijk uit vrijwilligers bestaat, worden er weinig kosten gemaakt. "Alleen de standaard stroomkosten en de kosten voor artiesten moeten betaald worden. De rest doen wij zelf." Het geld dat overblijft krijgt een goede bestemming, meldt de Hoevenaar. "Het geld dat overblijft komt weer terug bij de verenigingen. Je doet het dus niet voor jezelf, maar voor het dorp."

Grote artiesten

Van livemuziekoptredens van getalenteerde lokale bands en bekende DJ's tot aan spannende kermisattracties en kleurrijke marktkrame. Onder andere muzikanten als Snelle, Bökkers en de YouTube-sensatie De Bankzitters zijn te zien op het grote podium. Voor de eerste dagen van het festival moeten kaartjes gehaald worden. Wie onder andere Drukwerk en Bökkers live wil meemaken, heeft meer geluk. De zondag heeft traditioneel gratis toegang.

Foto Twentse tekst Zomerfeesten De Hoeve 1
Beeld: Zomerfeesten De Hoeve
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.