Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wijkwachters en Alifa slaan handen ineen met voetbalclub in Enschede-Zuid

Wijkwacht samenwerking Alifa en Victoria
Gerard Tenniglo (Voorzitter Victoria '28), Michael Spierings (Jongerenwerker Alifa) en Cemal Dogan (Initiatiefnemer Wijkwacht 2.0)
Beeld: Wijkwacht 2.0

De Wijkwacht 2.0, Alifa en Victoria’28 hebben in een gesprek een samenwerking aangekondigd. Die houdt in dat er één avond per maand een open spreekuur is voor de inwoners van de zuidwijken en dat de Wijkwacht 2.0 er maandelijks een plek krijgt om te vergaderen. Dit om meer verbinding te vinden tussen de inwoners van de zuidwijken en de teams.

Dat er een samenwerking kwam stond al een langere tijd op het lijstje van frontman van de Wijkwachters Cemal Dogan: “We werken al nauw samen met Alifa. Dat Victoria’28 er nu bij is gekomen, is voor ons positief. Zo hebben we nu een centrale plek vanuit waar we onze vrijwilligersorganisatie aan kunnen sturen en inwoners kunnen helpen.”

Wijkwacht 2.0

In de Helmerhoek vergaren de wijkwachters al een aardige tijd faam met hun werk. Het begon als een tunneltjeswacht en door dat succes zijn er andere groepen ontstaan. De tunneltjeswacht werd Wijkwacht 2.0 en daaruit is ook de groep Kartrekkers van Eanske ontstaan. In die groep halen de inwoners van de Enschedese wijk etenswaren op voor de voedselbank.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.