Verkeer
Stuur appje
Zoek

Lokale omroep 1Twente genomineerd voor nationale titel Omroep van het Jaar

20220316 ITV80 uitslagenavond 3547 crew Henk ten Harkel CLEAN
Verslaggevers van 1Twente aan de slag tijdens de verkiezingsavond voor de gemeenteraad.
Beeld: 1Twente/Frank Bemthuis

1Twente is door een vakjury van de Nederlandse Lokale Publieke Omroep genomineerd voor de titel Omroep van het Jaar. De streekomroep was al drie keer de beste omroep van het land. De jury nomineerde vijf omroepen van de 229 die Nederland rijk is. Behalve 1Twente maken ook Omroep Venlo, de Publieke Omroep Amsterdam, RTV Noordoost Friesland en Weeff (West-Friesland) kans op de titel.

Aanpak

De nominatie heeft de omroep onder andere te danken aan de activiteiten die ze ontplooit in Almelo, Hengelo, Noordoost Twente, Wierden en Enschede om samen een streekomroep voor heel Twente te bouwen. Daarbij valt de manier waarop 1Twente nieuws verzamelt en verwerkt, de multimediale aanpak, de technische innovaties van de website, politieke verslaggeving en de aandacht voor onderzoeksprojecten op.

Trots

Directeur Flip van Willigen is opgetogen over de hernieuwde nominatie. Hij ziet die als opsteker voor alle vrijwilligers, stagiaires en vaste krachten die werkzaam zijn bij de omroep. “Ik ben heel trots. Voor mij is het de bevestiging dat we de goede richting zijn ingeslagen en dat we een steeds belangrijker rol vervullen. Ook landelijk gezien trouwens.”

Uitreiking

De winnaar wordt op 9 juni in Beeld en Geluid in Hilversum bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Lokale Media-awards. Binnenkort worden ook de nominaties bekend gemaakt voor de afzonderlijke producties van de omroepen.

Eén streekomroep

Opvallend is dat terwijl 1Twente werkt aan één streekomroep voor Twente de Almelose omroep AAVisie het initiatief heeft genomen om samen met RTV Sternet uit Haaksbergen, Hofstreek Omroep uit Hof van Twente en Radio 350 uit Rijssen/Holten een tweede streekomroep in Twente te vormen.

De omroepen sloten een convenant ‘om zich samen voor te bereiden op de veranderingen die de nieuwe mediawet in 2025 met zich mee gaat brengen’. Overigens wordt er landelijk van uitgegaan dat er van de 229 lokale omroepen die er nu zijn tachtig streekomroepen overblijven. Voor de regio Twente is één omroep voorzien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.